Ljubezen kot izhodna vrata iz reprezentance

Alpsko smučanje 19. Dec 202315:25 0 komentarjev
Franziska Gritsch. Foto: Guliver images

Avstrijska alpska smučarka Franziska Gritsch ne bo več trenirala pod okriljem državne reprezentance. S trenerjem, ki je tudi njen partner, sta oblikovala samostojno ekipo.

Medtem ko je nekdanji svetovni veleslalomski prvak Roland Leitinger naznanil konec kariere, pa pri naših severnih sosedih kar nekaj prahu dviguje dogajanje v ženski reprezentanci. Dolgoletna reprezentantka Franziska Gritsch je namreč naznanil umik iz matične ekipe. Delovala bo v okviru samostojne ekipe, na čelu katere bo trener Florian Stengg. Pri tem sta skušala biti nadvse transparentna, tako da sta navedla tudi razloge. Med njima je namreč preskočila iskrica, vodstvo avstrijske reprezentance pa takšnih razmerij znotraj ekip ne odobrava. Vsaj do konca sezone bo veleslalomska prvokategornica delovala ločeno od reprezentance.

“Slediti svojemu srcu včasih pomeni ubrati nove poti, pogosto zapustiti cono udobja in narediti pogumne korake,” odločitev pojasnjuje 26-letna smučarka in dodaja, da je svojo odločitev dobro premislila, čeprav se zaveda dodatnih izzivov.

Spremembo so že potrdili tudi pri panožni zvezi, kjer že imajo nekaj podobnih izkušenj. Nazadnje v primeru Michaele Kirchgasser, katere partner-trener je bil premeščen v mladinsko ekipo. Podobno možnost naj bi ponudili tudi Stenggu, a jo je zavrnil. S tem pa sprejel tudi vse ”posledice”. Med drugim ostaja brez plače in vozila, po drugi strani pa mora tekmovalka še vedno upoštevati vsa pravila (oblačenje, javni nastopi …), na tekmovanjih pa morata biti v hotelu ločena od preostalega del ekipe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!