Slovenski košarkarski biser po hudi poškodbi še močnejši (VIDEO)

Košarka 26. Sep 20239:00 1 komentar

Glavni junak ponedeljkove superpokalne zmage Cedevite Olimpije je bil brez dvoma 21-letni slovenski košarkarski biser Luka Ščuka. Po izjemno težki lanski sezoni, ki jo je zaradi težje poškodbe kolena v celoti izpustil, se je vrnil z odmevno predstavo in ob naslovu zmajev postal celo MVP. Po dvoboju v kranjski dvorani Planina je pričakovano žarel od zadovoljstva.

“Pomeni veliko, sploh zato, ker se vračam po poškodbi. Je tudi dodatna samozavest. Neverjetno, najboljši občutek, kar ga lahko imaš,” je glede naziva najboljšega igralca superpokala 2023 dejal Luka Ščuka. S 24 točkami, od tega jih je enajst v nizu dosegel v odločilnem delu zadnje četrtine, je bil prvo ime zmage proti Domžalčanom.

Njegovo veselje ni presenetljivo. Lani ta čas je namesto na naslednji dvoboj čakal na operacijo. Sezono, ki bi jo moral odigrati na posoji pri Mornarju, kjer bi si še naprej utiral pot v člansko zasedbo Cedevite Olimpije in slovenske reprezentance, je v celoti izpustil zaradi strgane prednje križne vezi desnega kolena.

“Kar težka je pot rehabilitacije, a hvala bogu sem se vrnil še močnejši,” je glede napornih 12 mesecev dejal 21-letni Slovenec, ki na veliko veselje ljubiteljev košarke ni izgubil izjemne eksplozivnosti. To je s silovitimi zabijanji na ogrevanju pokazal tudi v dvorani Planina.

Veliko zaupanje Simoneja Pianigianija

Za kako velikega talenta gre je pokazal prav na dan, ko smo se na Sportklubu poigrali tudi s prihodnostjo slovenske reprezentance pod obročem, kjer je trenutno najšibkejša. O podmladku je spregovoril vodja reprezentanc mlajših starostnih kategorij pri Košarkarski zvezi Slovenije Mirko Jurjavčič in konkretno omenil tudi Ščuko.

Novi trener zmajev Simone Pianigiani mu je namenil veliko vlogo in kar je ključno, na parketu mu dovoli, da se uči tudi skozi napake. Pri 21 letih seveda še zdaleč ne gre za izdelanega košarkarja. “Super je, ker mi pusti proste roke. Lahko vzamem žogo, vržem na koš, na terenu sem tudi skozi napake,” glede italijanskega strokovnjaka dodaja Ščuka, ki bo, če bo to sezono nadaljeval razvoj v smer, ki so mu jo napovedovali že pred leti, kmalu potrkal tudi na vrata izbrane vrste.