Pridelal služenje vojaškega roka in povsem izgubil živce (VIDEO)

ATP 25. Sep 202320:26 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Južna Koreja je ena izmed tistih držav, kjer se služenju vojaškega roka moški ne morejo izogniti. Športniki pri tem niso nikakršna izjema, razen redkih izjem za posebne dosežke, kar bo na lastni koži spoznal tudi najboljši tamkajšnji teniški igralec Soon-Woo Kwon.

Korejec, ki na turneji ni zmagal že na šestih zaporednih srečanjih, je danes na Azijskih igrah v kitajskem Huanghzhouju izpadel proti Tajcu Kasiditu Samreju in povsem izgubil živce.

Če bi na omenjenem festivalu športa namreč Kwon osvojil zlato kolajno, ali pa bi mu to uspelo na prihajajočih OI v Parizu, bi se lahko izognil služenju vojaškega roka. Ta v Južni Koreji znaša najmanj leto in pol, torej bo prvi lopar korejskega polotoka z ATP turneje odsoten kar nekaj časa. V Južni Koreji je služenje vojaškega roka obvezno od leta 1957, minimalno 18 mesecev pa morajo oddelati moški med 18. in 35. letom starosti. Obstaja sicer še možnost, da zlato kolajno Kwon dobi v konkurenci parov, a imata s Seong-chan Hongom kljub uvrstitvi med najboljših osem dvojic le malo možnosti za naslov.

Zgornji posnetek priča o tem, da je Kwona današnji poraz res močno prizadel. Razbil je dva loparja, nasprotniku Samreju, sicer 636. igralcu sveta, pa ni želel seči v roko ter mu čestitati za napredovanje. Letošnjo sezono je Korejcu krojila poškodba ramena, zaradi česar je zamudil kar šest mesecev.