Krka po veliki drami v finalu nazaj med elito

Košarka 16. Apr 202310:00 > 22:47 0 komentarjev
Helios Suns, Krka, finale, ABA
Foto: Dragana Stjepanović/Liga ABA

Košarkarji Krke so postali prvaki lige Aba 2. V finalu v Domžalah so bili po podaljšku boljši od domačega Helios Suns s 83:82.

Novomeščani so si z naslovom izborili mesto v elitni ligi Aba v prihodnji sezoni, Helios Suns pa bo igral kvalifikacije s predzadnjo ekipo lige Aba, Borcem iz Čačka.

Krka je drugič osvojila ligo Aba 2. Najboljša je bila tudi v premierni sezoni 2017/18. Po enkrat so zmagali Sixt Primorska, Studentski centar iz Podgorice in lani srbski Zlatibor.

Krka je na šestnajstih tekmah v tej sezoni lige Aba 2 doživela tri poraze. Manj jih ima le Helios Suns, ki je danes izgubil šele drugič.

Foto: Dragana Stjepanović/Liga ABA

To je bil sedmi dvoboj Krke in Heliosa v tej sezoni v treh različnih tekmovanjih. Skupni rezultat je 3:3, ena tekma v pokalu Spar pa se končala z neodločenim izidom.

Odločitev o zmagovalcu pred 2000 gledalci v dvorani Domžale je padla v zadnjih sekundah podaljška, junak pa je bil slovenski reprezentant Leon Stergar, ki je blokiral polaganje Austina Luka za zmago.

Najboljši strelci pri Krki so bili Rok Stipčević z 20 točkami, Jan Špan, ki jih je dosegel 19, in Miha Škedelj – 18. Pri domačih je največ točk dosegel Lovro Buljević (20).

Najkoristnejši igralec zaključnega turnirja najboljših osem ekip je bil Mate Vucić, ki je v finalu zbral 14 točk in 12 skokov (indeks 23).

“Krka se vrača v elitno ligo Aba, tam, kjer ji je tudi mesto. Klub je urejen, ima še rezerve in že jutri bomo začeli graditi ekipo, ki bo dostojno zastopal barve Slovenije prihodnjo sezono,” je po zmagi dejal trener Krke Gašper Okorn.

Liga ABA 2, finale

Nedelja, 16. april:

Helios Suns – Krka 82:83 po podaljšku

Krka je napredovala v Ligo ABA, Helios Suns pa bodo s predzadnjim iz Lige ABA igrali dodatne kvalifikacije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!