Dallas ni ušel kazni

Košarka 14. Apr 202319:22 0 komentarjev
Mark Cuban
Mark Cuban. Foto: profimedia

Liga NBA je oznanila, da je franšiza Dallas Mavericks kaznovana s 750 tisoč dolarji kazni zaradi namernega poraza proti Chicagu ob koncu rednega dela sezone.

Potem, ko je bilo jasno, da je za Dallas letošnja sezona bolj kot ne izgubljena, so se vodilni (na čelu z lastnikom Markom Cubanom in športnim direktorjem Nicom Harrisonom) odločili, da na tekmi proti Chicagu počivajo praktično vse najboljše košarkarje. Luka Dončić je igral le dobrih 12 minut, Dallas pa je na koncu pričakovano izgubil proti Chicagu.

Po tekmi je trener Jason Kidd javno priznal, da je bila poteza del plana vodilnih pri franšizi. To ni bilo povšeči ligi NBA: zaradi vedenja, ki je ‘škodovalo tekmovalnosti v ligi’, bo moral Mark Cuban plačati kazen v višini 750 tisoč ameriških dolarjev, kar milijarderju ne predstavlja prevelikega zalogaja.

Dallasovo potezo lahko pojasnimo predvsem zaradi tega, ker izbor na letošnjem naboru zadrži le v primeru, da ta pade med prvo deseterico. V nasprotnem primeru ga prejme New York. Glede na trenutne kvote kaže, da bo Dallas izbiral prav deseti.

Luka Dončić je medtem že končal sezono in tudi prispel v Slovenijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!