Petrol Olimpija svoje vrste okrepila z mladim Sanonom

Liga ABA 16. Jan 201814:51 > 14:56
Petrol Olimpija

Petrol Olimpija je po novem trenerju sedaj v svoje vrste zvabila tudi prvo mlado okrepitev. To je Yusuf Sanon, ki je podpisal večletno pogodbo. Pred podpisom pogodbe je tudi Mirza Begić.

Petrol Olimpija Ljubljana je med svoje vrste zvabila izjemno nadarjenega 18-letnega ukrajinskega igralca Yusufa Sanona (191 cm, 1999), ki je z aktualnimi slovenskimi pokalnimi in državnimi prvaki podpisal večletno pogodbo. Sanon se bo ekipi trenerja Zorana Martića pridružil v četrtek na treningu.

Sanon je ukrajinski igralec po očetu pa afriških korenin, ki je košarkarsko pot začel v domačem Dnipru iz Dnepropetrovska. V zadnjih dveh sezonah je nastopal predvsem za drugo ekipo Dnipra, v zadnjem času pa je tudi dobil priložnost v prvi, ki zaseda trenutno 1. mesto v ukrajinski prvi ligi. Do odhoda v Petrol Olimpijo je odigral 12 tekem za prvo ekipo in v 9 minutah na parketu dosegal v povprečju 2,4 točke in 1,2 podaje na tekmo. V B ekipi, ki nastopa v drugi ukrajinski ligi, je na petih tekmah v povprečju dosegel 24,6 točk, 4,6 skokov in 3,8 podaje na tekmo.

Na svoj bogat talent je širšo košarkarsko javnost opozoril na evropskem prvenstvu do 18 let na Slovaškem, kjer je bil prvi strelec svoje ekipe s povprečjem 19,3 točke, 6,1 skoka, 2,7 podaje in 3,4 ukradene žoge na tekmo. Bil je drugi strelec prvenstva in prvi kradljivec žog.