Budućnost dobila triler proti Primorski

Liga ABA 4. Jan 202019:01 > 19:02
KK Budućnost Voli

Koper Primorska je v obračunu 14. kroga Lige ABA proti Budućnosti zaostajala že za 20 točk, a se uspela vrniti, na koncu pa je zmaga vseeno odšla z gosti iz Podgorice.

Koper Primorska je dobila prvi letošnji medsebojni obračun v Podgorici, v nasprotju s pričakovanji pa je bila blizu uspehu tudi v Kopru. Slovenski prvaki so v nasprotju s prvim letošnjim dvobojem proti Budućnosti tokrat nastopili v močno spremenjeni postavi, saj je Bonifiko ob velikih finančnih težavah zapustilo pet ključnih igralcev in tudi trener Jurica Golemac.

Navkljub vsem težavam so se Koprčani na prvi tekmi v letu 2020 predstavili v zelo obetavni podobi, na koncu pa po pravi drami vseeno morali priznati premoč gostom iz Črne gore.

Gostje so že v sedmi minuti povedli z 20:6, po zaslugi delnega izida domačih 12:0 pa so na odmor odšli s prednostjo samo dveh točk – 18:20. Drugo četrtino je znova veliko bolje začela Budućnost, ki se je odlepila s serijo 17:0, ob polčasu pa vodila s 50:32. Tretja četrtina je ponudila ravno nasprotno sliko kot druga. Domači so zadevali iz vseh položajev in vztrajno topili prednost gostov ter poskrbeli za dramatično končnico. V sami končnici je Alen Hodžić s polaganjem izenačil na 74, nato je Aleksandar Lazić zadel samo en prosti met, na drugi strani pa je bil Sean Kilpatrick dvakrat natančen s črte prostih metov. Do konca tekme je bilo samo 21 sekund, za Koper je sprva poizkušal Hodžić, vendar ga je blokiral Hassan Martin, do žoge je prišel Lazić, nad katerim je bila storjena osebna napaka. Lazić je prvi prosti met zgrešil, drugega želel zgrešiti namerno, vendar pri tem naredil napako in met izvedel nepravilno. Na drugi strani je Justin Cobbs zadel en prosti met, Hodžić pa nato iz težkega položaja ni zadel trojke za podaljšek.

Kilptrick in Cobbs sta za zmagovalce dosegla 15 točk, medtem ko so bili pri domačih najbolj razpoloženi Hodžić (23 točk), Luka Vončina (17), Ivan Marinković (14 točk in 10 skokov) ter Lazić (11).

Budućnosti tudi neodigrana tekma proti Crveni zvezdi
Ekipa iz Podgorice je imela ob odhodu iz Kopra dva razloga za dobro voljo, saj je za zeleno mizo dobila tudi tekmo s Crveno zvezdo, ki v 13. krogu ni pripotovala v Podgorico. Beograjčani bodo morali ob tem plačati tudi 20 tisoč evrov kazni, kriti stroške organizacije tekme, ostali pa bodo tudi brez točke, ki jo dobi poražena ekipa.