Mornar podaljšal agonijo Krke

Liga ABA 7. Mar 202018:45 > 18:48
KK Mornar/MEDIA Pro

Mornar je v predzadnjem krogu rednega dela Lige ABA pred svojimi gledalci z 82:73 odpravili Krko. Ekipa iz Bara ostaja v boju za končnico, Novomeščani pa v boju za obstanek upajo tudi na pomoč Primorske proti Zadru. Petrol Olimpija proti Budućnosti zaradi koronavirusa pred praznimi tribunami.

Krka bo v nedeljo upala na zmago Primorske, saj bi si tako krog pred koncem zagotovila obstanek v Ligi ABA, Mornar pa bo pesti stiskal za Zadar, ker bi imel v primeru poraza slovenskih prvakov v zadnjem krogu usodo znova v svojih rokah.

Pri domačih je bil za zmago s 17 točkami najzaslužnejši Antabia Waller, Milko Bjelica jih je dodal 15. Pri Krki je Ivan Ramljak dosegel 18 točk, Luka Lapornik in Glenn Cosey pa eno manj.

Bar je vse do zaključka tretje četrtine nadzroval potek na parketu. Ob polčasu je odil z 39:29, nato pa vodili že s 45:31, vendar so jih Novomeščani uspeli ujeti. Še tri minute pred koncem so domači vodili samo s tremi točkami prednosti (74:71), v zaključku pa povsem zasenčili goste in prišli do pomembne zmage.

Mornar bo v zadnjem krogu gostoval pri Megi, Krko pa na domačem igrišču čaka slovenski derbi proti Cedeviti Olimpiji.

Olimpija in Budućnost v ponedeljek za zaprtimi vrati
Zaradi naraščajočega števila primerov koronavirusa (SARS-CoV-2) in navodil s strani Ministrstva za zdravje Republike Slovenije in Nacionalnega inštituta za javno zdravje bo tekma 21. kroga Lige ABA med Cedevito Olimpijo in Budućnostjo odigrana za zaprtimi vrati Arene Stožice, so v soboto zvečer sporočili iz ljubljanskih vrst.