Šok iz Srbije: pred naborom lige NBA poškodba velikega talenta

Košarka 14. Maj 202415:38 0 komentarjev
Nikola Topić
Foto: Profimedia

Srbski košarkar Nikola Topić si je na prvi tekmi finala lige Aba med Crveno zvezdo in Partizanom poškodoval koleno. Moral bo prestati operacijo, poroča Sportklub Srbija.

Nikola Topić je en največjih talentov letošnjega nabora lige NBA. Le dober mesec pred naborom, ki bo potekal 26. in 27. junija v New Yorku, pa se mu je pripetila velika smola.

18-letni član Crvene zvezde si je na prvi tekmi finala lige Aba proti Partizanu poškodoval koleno. Poškodba je bila brezkontaktna, s parketa sta mu morala pomagati soigralca. Rdeče-beli so tekmo sicer dobili in povedli v seriji.

To je že druga tovrstna poškodba za mladega organizatorja igre v letošnji sezoni. Že januarja je utrpelo isto koleno, počival je skoraj štiri mesece.

Sportklub Srbija poroča, da je Topić utrpel poškodbo kolateralne vezi in meniskusa v desnem kolenu,

Člana Crvene zvezde zdaj čaka operacija, z nastopi v letošnji sezoni je že zaključil. Iz ZDA sicer prihajajo novice, da bo mladi Srb junija že pripravljen sodelovati pri aktivnostih pred naborom lige NBA.

Topić je sezono začel pri beograjski Megi, kjer je blestel, nato pa se je vrnil k Crveni zvezdi, od koder je bil posojen v Mego. V povprečju lige Aba je dosegal po 15 točk in 6 asistenc na tekmo.

Topić je bil skozi sezono venomer predviden za izbor med prvimi petimi na letošnjem naboru. Bo poškodba to spremenila? Prva bo sicer izbirala Atlanta, drugi Washington, tretji Houston, četrti San Antonio, peti pa Detroit.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!