Koper opozoril na sodniško krajo, kaj pravi Skomina? (VIDEO)

Nogomet 14. Maj 202411:15 > 11:16 5 komentarjev

Naš sodniški strokovnjak Damir Skomina je v oddaji Pod prečko komentiral dvomljive situacije v 35. krogu Prve lige Telemach. Ob tem je pritrdil trditvam Koprčanov, da so jih sodniki na tekmi v Celju močno oškodovali.

“Doživeli smo krajo, veliko krajo,” je po nedeljski tekmi v Celju, kjer je Koper izgubil z 1:2, opozoril predsednik kanarčkov Ante Guberac.

In očitno je imel prav, saj je naš sodniški strokovnjak Damir Skomina najprej nedvoumno zatrdil, da pri dosojeni enajstmetrovki za domače Matej Palčič ni kršil pravil igre z roko in da bi moral VAR najstrožjo kazen razveljaviti, opozoril pa je tudi na dejstvo, da bi moral v 50. minuti tekme branilec Celja Klemen Nemanič dobiti drugi rumeni karton.

“Vidimo, da sodnik obrne glavo in povsem spregleda situacijo, zadeva mu je ušla. Zame je ta start na zgornji meji opomina. Ampak tu potrebujemo občutek VAR sodnika. Imeli smo že situacijo z roko, ki za veliko večino sodnikov to ni. Po protokolu se drugi rumeni karton sicer ne pregleduje, ampak ker imamo tudi elemente za rdeči karton, bi z izkušnjami VAR lahko poklical sodnika, da je možen rdeč karton. Ta bi ocenil, da to ni, ampak po protokolu, ker smo pregledovali rdeči karton, lahko pokažemo drugega rumenega. VAR je bil v odličnem položaju, da reši jasno in očitno napako sodnika. Tu pa moramo znati uporabljati sistem,” poudarja Damir Skomina.

Noga Petra Petriška po startu Klemna Nemaniča

Pomanjkanje občutka in izkušenj

Damir Skomina pa je v nadaljevanju potrdil tudi trditev Kopra, da bi moral biti drugi gol Celja zaradi prekrška nad Ahmedom Sidibejem razveljavljen.

“Na posnetku vidimo, da nasprotnik ‘zbije’ po nogi igralca. VAR pokliče sodnika na ogled. Zame je to bolj prekršek kot ne, nisem pa prepričan, če je tako čisto, ker moraš kar precej časa iskati in raziskovati, ali je šlo za prekršek ali ne. Moramo pa razumeti, da smo imeli že dve ključni odločitvi, ki sta proti eni ekipi. Če si na strani zmagovalca, je vse super, če pa se postaviš v vlogo kluba, ki tekmo izgubi … Zadnji posnetek je zame dovolj verodostojen, da je to zame prekršek. Tu gre za pomanjkanje občutka in izkušenj,” poudarja naš nekdanji vrhunski mednarodni sodnik.

Damir Skomina je analiziral tudi dve situaciji z večnega derbija, na katerem sicer ni imel večjih pripomb na sojenje. Je pa opazil sodniško napako, ko Domžalčani niso dobili enajstmetrovke na tekmi z Radomljami po očitnem prekršku Stipa Markovića pred svojimi vrati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje