Brutalni James pometel s Torontom

Liga NBA 8. Maj 20184:50 > 4:53
Jason Miller/Getty Images

Toronto je končnico lige NBA začel kot prvi nosilec na Vzhodu, a v polfinalu proti Clevelandu oziroma LeBronu Jamesu ni imel nobenih možnosti. Konjeniki so dobili tudi četrto tekmo in se tako "brez praske" prebili v konferenčni finale. Philadelphia na krilih Daria Šarića do prve zmage proti Bostonu.

“Vsak test je priložnost, da vidimo, kdo smo. Kot ekipa se spoznavamo od začetka končnice do tega trenutka, vsi se učimo in poskušmo biti čim uspešnejši kot ekipa. Dobro je, ker je pred nami še en krog, da se učimo in postanemo še boljši,” je bil po “metli” proti Torontu, razumljivo, zelo zadovljen prvi strelec Clevelanda LeBron James, ki je v štirih obračunih v povprečju dosegal kar 34 točk.

“Serija ni končana, dokler ne dobiš štirih tekem. Verjamem v sebe, v tisto, kar prinašam ekipi, in soigralce. Vselej sem govoril, da ne moremo zmagati, če ne daš vsega od sebe. Inidana je bila test za nas, ker smo izgubljali 1:2 in si morali povrniti prednost domačega terena,” je še dodal James, ki mu je povsem vseeno, kdo bo nasprotnik Clevelanda v konferenčnem finalu.

James je bil tudi na četrti tekmi prvo ime Clevelanda. Ob zmagi s 128:93 je dosegel 29 točk, 11 podaj in 8 skokov. Še bolj impresivno je povprečje Jamesa v celotni seriji proti Torontu, saj je v povprečju na srečanje vpisal 34 točk, 11,2 podaje in 8,2 skoka na tekmo.

Konjeniki so že ob polčasu vodili za 16 točk, tudi v drugem pa igrali izjemno in gostom niti za trenutek niso dopustili, da bi ogrozili njihovo zmago. Kevin Love je dosegel 23 točk, Kyle Korver 16, J. R. Smith pa 15, pri Torontu je bil tokrat z 18 točkami najbolj razpoložen Jonas Valančiunas.

Philadelphia do prve zmage
S kom se bo Cleveland pomeril za preboj v veliki finale, bo treba še malce počakati, saj je Philadelphia prišla do prve zmage proti Bostonu. Glavni junak 76ers je bil Dario Šarić, ki je dosegel 25 točk, T.J. McConnell pa je ob 7 skokih in 5 podajah dodal 19 točk. Pri Bostonu je bil znova najbolj razpoložen Jayson Tatum z 20 točkami. Čeprav je Philadelphia znižala na 1:3, je pred njo vse prej kot enostavna naloga – nenazadnje doslej še nobena ekipa v zgodovini ni uspela spreobrniti zaostanka 0:3.

Liga NBA, končnica:

Vzhodna konferenca, polfinale:

PHILADELPHIA (3) : BOSTON (2) 103:92 /1:3/
Šarić 25, Simmons 19, McConnell 19; Tatum 20, Morris 17

CLEVELAND (4) : TORONTO (1) 128:93 /4:0/
James 29, Love 23, Korver 16; Valančiunas 18, DeRozan in Miles 13

// – izid v zmagah, igrajo na štiri zmage