Fiasko pri Lakersih se nadaljuje, Walton odhaja?

Liga NBA 4. Mar 201923:25 > 23:37
Sean M. Haffey, Getty Images

Katastrofalne igre Lakersov v letu 2019 in predvsem na zadnjih desetih tekmah, v katerih so LeBron James in druščina uspeli doseči le tri zmage, bodo ekipo po vsej verjetnosti stale uvrstitve v končnico in službe glavnega trenerja Luka Waltona.

Lakersi imajo v tem trenutku polne roke dela s poskusom preboja v končnico, kar pa jim ne gre ravno najbolje, potem ko so v noči iz ponedeljka na torek izgubili še eno tekmo, tokrat proti mestnim rivalom Clippersom s 113:105. Za nameček se je na tekmi lažje poškodoval tudi Kyle Kuzma, odsotni pa so bili Brandon Ingram, Tyson Chandler in Lance Stephenson.

Lakersi na vstop v končnico čakajo že šest let, a se zdi, da jim tudi tokrat ne bo uspelo, saj za osmim mestom, ki še vodi v končnico, v tem trenutku zaostajajo za gromozanskih šest zmag. Na osmem mestu je trenutno ekipa San Antonio Spurs, ki je ponoči premagala Denver.

Že dlje časa viri okoli moštva iz mesta angelov namigujejo, da je to zadnja sezona Luka Waltona na klopi jezernikov, za to pa naj bi po neuradnih podatkih navijali tudi v taboru LeBrona Jamesa, ki je že večkrat v svoji karieri sodeloval pri izbiri trenerjev in soigralcev. 

Lakersi so v letu 2019 odigrali 26 tekem, dobili pa le devet.