Razpad keltov, Bucks suvereno v finale Vzhoda!

Liga NBA 9. Maj 20194:11 > 4:12
Maddie Meyer, Getty Images

Košarkarji Milwaukeeja so se kot prvi uvrstili v finale pripadajoče konference in to prvič od leta 2001. Sinoči so doma s 116:91 ugnali Boston Celtics in napredovali z izidom 4-1 v seriji.

Bucks so prvo tekmo serije doma izgubili, potem pa nanizali štiri zmage. Milwaukee je srečanje začel izvrstno in povedel 18:7, a je Boston hitro odgovoril s serijo 12:0. Prav kakovostne košarke gledalci niso videli, Boston pa je bil tako slab, da so se domači kmalu odlepili na dvoštevilsko prednost in na polčas odšli s +13.

https://youtube.com/watch?v=K8vuFJCkxvc

Ekipa iz Massachusetsa ni delovala godna, da se zoperstavi nasprotniku oziroma nekdo, ki mu nad glavo visi damoklejev meč. Vse skupaj še najbolje ilustrira napad Milwaukeeja na koncu tretje četrtine, ko so domači kar petkrat ujeli žogo ob statičnih keltih.

Poleg zmage je dobra novica za “jelenčke” še vrnitev Malcolma Brogdona, ki je odigral prvo tekmo v letošnji končnici. V 17 minutah na parketu je dosegel 10 točk, 3 skoke in 4 asistence.

Tako, kot je to že v navadi, je bil pri Bucks spet najboljši Giannis Antetokounmpo z 20 točkami in po 8 skoki ter asistencami, Khris Middleton jih je dodal 19, Eric Bledsoe pa 18.

https://youtube.com/watch?v=tp43wotT-L4

Pri gostih je največ točk dosegel Kyrie Irving (15), imel pa je obupno statistiko metov iz igre 6:21, le eno asistenco in 3 izgubljene žoge. Na zadnjih treh tekmah je njegov met “za zapor” (25:83). Jason Tatum je zbral 14 točk, Marcus Morris pa 14 (11 skokov).

Za preboj v veliki finale lige NBA, morajo sedaj Milwaukee Bucks premagati le še eno oviro. To bo verjetno Toronto, ki proti Philadelphii vodi s 3-2 v seriji.