Russell dobil milijone pri GSW, Iguodala moral oditi

Liga NBA 1. Jul 20198:53 > 8:54
Elsa/Getty Images

D'Angelo Russell je postal novi košarkar moštva Golden State Warriors, ekipa iz San Francisca pa mu je ponudila maksimalno pogodbo, a se je zato morala odpovedati svojemu veteranu in nekdanjemu MVP-ju finalne serije Andreju Iguodali.

D’Angelo Russell je bil pred odprtjem tržnice iprostih igralcev eden izmed najbolj vročih košarkarjev na voljo, že pred dnevi pa je bilo jasno, da ga Brooklyn ne želi obdržati, saj so Netsi morali narediti prostor za tri zvezdnike, ki so takoj ob začetku prestopnega roka dvignili največ prahu in v svoje vrste pripeljali Kyrieja Irvinga, Kevina Duranta in DeAndreja Jordana

Russell je z Golden Statom, ki je med drugim ponudil maksimalno pogodbo Klayju Thompsonu, podpisal štiriletno pogodbo, vredno 117 milijonov dolarjev. Iz njegovega tabora so sporočili, da je odločitev sprejel takoj, ko je na njegov naslov prišla ponudba. 

Povezano

Golden State je v želji, da podpiše pogodbo z Russellom, moral sprostiti dovolj prostora za plače košarkarjev (cap space), to pa je pomenilo, da so se odločili poslati Andreja Iguodalo in nekatere izbore na prihajajočih naborih novincev v Memphis. Memphis bo med drugim dobil zaščiten izbor prvega kroga leta 2024.

Russella so v zadnjih dneh največkrat povezovali s povratkom v vrste Los Angeles Lakers, bil je tudi na vrhu spiska želja pri Minnesoti.