VSE NOCOJŠNJE TEKME V LIGI NBA PRESTAVLJENE!

Liga NBA 26. Avg 202022:41 > 22:50
Twitter

Peta tekma serije med Milwaukee Bucks in Orlando Magic nocoj ne bo odigrana, saj igralci ekipe iz Wisconsina niso prišli na parket. Razlog? Protest proti ustreljenemu temnopoltemu državljanu Jacobu Blakeu. Za bojkot so se odločili tudi igralci Houstona in Oklahome ter LA Lakers in Portlanda.

Verjetno si je večina izmed vas ogledala posnetek, v katerem trije policisti v kraju Kenosha (Wisconsin) v hrbet kar sedemkrat ustrelijo temnopoltega državljana ZDA, Jacoba Blakea. Očitno je ta dogodek pri številnih športnikih v ameriških profesionalnih ligah pustil tako globok pečat, da nasilja na rasni osnovi do nadaljnjega ne mislijo več tolerirati.

Tako so se igralci Milwaukeeja družno odločili, da bojkotirajo NBA-tekmo z Orlandom, pa čeprav s tem ogrožajo nadaljevanje v končnici lige NBA. Bucks v seriji sicer vodijo s 3-1 in bi nocoj lovili uvrstitev v polfinale vzhodne konference.

Tekma Oklahoma – Houston je prav tako odpovedana, saj so se v obeh štabih pridružili bojkotu, medtem ko so v štabu LA Lakers in Portlanda po premisleku storili enako.