Dallasu se je izmuznila še ena okrepitev

Košarka 27. Avg 202118:37 > 18:41 0 komentarjev
Lauri Markkanen, foto: Guliverimage.

Dallas Mavericks so ostali brez finskega krilnega centra Laurija Markkanena, ki se ga je v zadnjih tednih precej povezovalo z morebitnim podpisom za teličke. Naslednje štiri sezone bo nosil dres Cleveland Cavaliers.

Lauri Markkanen je prve štiri sezone v severnoameriški košarkarski ligi odigral za Chicago. Po preteku štiriletne pogodbe za novinca je bil omejeni prosti košarkar, tako bi lahko Bullsi izenačili vsako pogodbo, ki bi jo podpisal finski košarkar, a niso skrivali dejstva, da zanj v ekipi preprosto ni več prostora.

Potem ko se je lani v Bullsih izkazal novinec Patrick Williams in Markkanenu prevzem mesto v začetni peterki, je bilo več ali manj jasno, da si bo Finec poiskal novo moštvo. Dolgo se ga je najbolj povezovalo z Dallasom, a telički niso bili pripravljeni v Chicago poslati izbora na naboru, kot so to zdaj posredno storili v Clevelandu.

Naposled gre za menjavo treh moštev. Iz Portlanda v Chicago se seli Derrick Jones in izbor na naboru v prvem krogu prihodnje leto, Portland v zameno iz Clevelanda prejme Larryja Nanca, Cavaliersi pa iz Chicaga dobijo Markkanena, ki je podpisal novo štiriletno pogodbo vredno 67 milijonov dolarjev (57 milijonov evrov).

Markkanen je v lanski sezoni lige NBA v povprečju na tekmo vpisal 13,6 točke in 5,3 skoka v 26 minutah igre.