Dončić tudi v tej igri med najboljšimi na svetu

Košarka 9. Maj 202418:23 0 komentarjev
Luka Dončić
Luka Dončić. Foto: Profimedia

Medtem ko se Dallas pripravlja na drugo tekmo polfinala zahodne konference proti Oklahomi, ki je uvodni dvoboj prepričljivo dobila, je Luka Dončić nov mejnik dosegel v virtualnem svetu.

Slovenski zvezdnik Luka Dončić velja za enega najbolj spretnih košarkarjev v zgodovini. Da sta njegova koordinacija in motorika na izjemno visoki ravni, ne dokazuje zgolj na košarkarskem parketu.

Med čakanjem na drugi dvoboj drugega kroga končnice je na svojem Instagram profilu delil svoj rang v igri Overwatch 2. Dosegel je namreč status enega od 500 najboljših igralcev te priljubljene računalniške igre.

Gre za uvrstitev na globalni ravni, proti milijonom spletnih igralcev. Vse to mu uspeva, medtem ko se z Mavsi bori za visoko uvrstitev v končnici lige NBA. Dosežek ima zato zgolj še večjo težo.

Zgolj v zadnjih 30 dneh je Overwatch 2 igralo dobrih 23 milijonov igralcev, dnevno pa se v igro vpiše več kot šest milijonov “gamerjev”.

Doncic overwatch
Foto: Instagram/Luka Dončić

Dončića že od lani opažajo v lobijih, imenovanih Grand Master, kar najverjetneje pomeni, da tudi ni prvič med 500 najboljših. S precejšnjo gotovostjo pa lahko trdimo, da je tako v igri Overwatch 2 kot v košarki boljši od vseh nas.

25-letni alfa in omega Teksašanov bo z Dallasom znova na delu v noči na petek. Tudi druga tekma bo v Oklahomi, nato se bo serija preselila v Dallas. Domači so prvo tekmo dobili s 117:95. Luka ni bil pri metu, iz igre je zadel le šest od 19 poizkusov in tekmo sklenil z 19 točkami. Manj točk je na tekmi končnice vpisal le enkrat, leta 2020 je na tretji tekmi serije proti Clippersom zabeležil 13 točk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!