Visoka kazen za večnega nepridiprava Bojevnikov

Košarka 16. Nov 20238:51 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Jeff Chiu via Guliver

Potem ko si je Draymond Green na obračunu med Golden Statom in Minnesoto znova drznil močno preseči mejo dovoljenega in na parketu davil nasprotnega košarkarja, mu je liga NBA izrekla kazen.

Green je v ligi NBA že 12. sezono in si v tem času pridobil ugleda odličnega obrambnega košarkarja, a tudi velikega provokatorja. Tako z besedami kot dejanji na parketih dvoran najmočnejše lige na svetu z nešportnimi potezami pogosto poskrbi za vročo kri. Nenazadnje je dovolj zgovoren že podatek, da je bil proti Minnesoti izključen že 18. v karieri.

Imun ni niti na težave znotraj moštva. Na enem od treningov so zapele tudi že pesti, ko je obračunal z zdaj že nekdanjim soigralcem Jordanom Poolom.

Tokrat se je prekomerne fizične sile poslužil na incidentu med Bojevniki in Volkovi. Ko sta si v lase skočila Jaden McDaniels in Klay Thompson, ju je želel francoski velikan Rudy Gobert ločiti, a za “nagrado” s hrbta utrpel napad Draymonda, ki mu je skočil okoli vratu in ga izpustil šele po posredovanju vsaj pol ducata oseb.

Pet tekem in skoraj milijon dolarjev

Veteran Golden Stata je bil pričakovano dodatno kaznovan. Za “stopnjevanje incidenta” je prejel pet tekem suspenza brez plačila. Glede na njegovo plačo, ki to sezono znaša 22,3 milijona dolarjev, ga bo hlajenje stalo 769.970 ameriških zelencev. Celoten znesek v dobrih dvanajstih letih, ki ga je namenil za plačilo kazni, je tako povišal na 2,2 milijona, a v ta znesek ni všteta kazen kluba, ki jo je prejel za udarec Poola. Številka je ostala skrita pred javnostjo.

Podpredsednik lige NBA Joe Dumars je za ESPN povedal, da je bila kazen višja zaradi preteklih incidentov, v katere je bil v dosedanji karieri vpleten Green. Prepoved igranja mu je bila naknadno izrečena že petič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!