Luka Dončić ostal brez trojnega dvojčka (VIDEO)

Košarka 21. Dec 202310:00 0 komentarjev
Luka Dončić
Foto: Profimedia

Luka Dončić je ponoči v severnoameriški ligi ostal brez zmage z Dallas Mavericks, ki so v domači dvorani priznali premoč Los Angeles Clippers. Ti so slavili zmago s 120:111. Po koncu tekme pa je slovenski as ostal tudi brez trojnega dvojčka, saj so mu sodniki naknadno odvzeli en skok. Ljubljančan je tako vpisal devet skokov, 10 podaj in 28 točk.

Najprej so medijska poročila in statistični podatki onstran Atlantika nakazovali, da je novopečeni očka zabeležil 62. trojni dvojček v karieri, a so Dončiću po tekmi odvzeli en skok, tako da je ostal pri devetih.

Dončić, ki je bil znova najboljši strelec Dallasa, je iz igre zadel devet od 25 poskusov, od tega le dva za tri točke (2/11). Ob 28 točkah, devetih skokih in desetih podajah je v statistiko vpisal še eno ukradeno ter pet izgubljenih žog.

Slovenski as, ki so ga slovenski športni novinarji v rednem letnem izboru Športnika leta postavili na tretje mesto za kolesarjema Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem, je prvič, odkar je postal oče hčerki Gabrieli, dosegel manj kot 30 točk. Njegov niz z vsaj 30 točkami je trajal 11 tekem, kar je bil nov rekord franšize iz Dallasa.

Najlepše akcije Luke Dončića proti LA Clippers:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!