Finski zvezdnik bo po sezoni postal vojak

Košarka 7. Apr 202317:01 0 komentarjev
Lauri Markkanen
Lauri Markkanen. Foto: profimedia

Košarkar Utaha Lauri Markkanen, ki se je v letošnji sezoni prelevil v pravega zvezdnika v Salt Lake Cityju, se bo po končani sezoni udeležil obveznega vojaškega roka, ki ga mora do tridesetega leta odslužiti na Finskem.

Utah je ponoči po porazu proti Oklahomi tudi dokončno ostal brez možnosti za morebiten nastop v dodatnih kvalifikacijah za končnico. Lauri Markkanen ni igral, najverjetneje je njegova sezona že končana. Zdaj se lahko posveti ostalim stvarem.

Ena izmed njih je obvezen vojaški rok, ki ga morajo fantje na Finskem opraviti do dopolnjenega 30. leta. “Je obvezno, moramo to narediti, a hkrati smo na to ponosni,” je povedal 25-letni Markkanen. Obvezni vojaški rok bo začel opravljati že kmalu, 17. aprila v Helsinkih. “Menim, da je to dober zgled za otroke. Sem samozavesten in verjamem, da mi ne bo prekrižalo načrtov za pripravo na novo sezono.”

Markkanen je obveznost želel opraviti že nekajkrat. Najprej se je stvar zavlekla zaradi obveznosti na univerzi v Arizoni, lani pa zaradi finske košarkarske reprezentance, ob tem pa je Cleveland igral v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev v končnico. Finska je bila sicer prva evropska reprezentanca, ki se je uvrstila na prihajajoče svetovno prvenstvo.

Finski zvezdnik je prvič v karieri zaigral na tekmi vseh zvezd v domačem Salt Lake Cityju. V letošnji sezoni v povprečju dosega po 25 točk na tekmo ob 8 skokih. Markkanen je ob tem prvi favorit za naziv košarkarja, ki je v letos najbolj napredoval.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!