Najslavnejša košarkarska brada znova pred selitvijo

Košarka 30. Jun 202316:09 0 komentarjev
James Harden
James Harden. Foto: profimedia

James Harden je sicer izkoristil možnost enoletnega podaljšanja pogodbe s Philadelphio, a s pomočjo franšize si bo zdaj poizkušal poiskati novo ekipo.

James Harden bo očitno še tretjič v zadnjih treh letih zamenjal moštvo. Leta 2021 je končal devetletno obdobje pri Houstonu in okrepil Brooklyn. Tam ni zdržal dolgo, sredi sezone 2021/22 je izsilil prestop v Philadelphio. Očitno se tudi v mestu bratske ljubezni ne počuti kot bi si želel.

Harden je imel v svoji pogodbi možnost enoletnega podaljšanja s Philadelphio, ki jo je izkoristil. V sezoni 2023/24 bo zaslužil 35,6 milijona ameriških dolarjev. A obe strani sta se dogovorili, da ne bosta nadaljevali druga z drugo.

Za Hardna se zdaj izjemno zanimata predvsem ekipi Los Angeles Clippres in New York Knicks, veliko se ga povezuje tudi z vrnitvijo v Houston.

Harden Embiid
Embiid in Harden. Foto: profimedia

Philadelphia, ki ima v svojih vrstah najkoristnejšega košarkarja minule sezone Joela Embiida, je pred veliko prevetritvijo. Doc Rivers je hitro po končani sezoni zapustil trenerski stolček, na katerega je že sedel dozdajšnji trener Toronta Nick Nurse. Zdaj je bolj kot ne jasno, da je drugi zvezdnik ekipe James Harden že odigral zadnjo tekmo v dresu Philadelphie.

76ersi so letos znova pogoreli v drugem krogu končnice lige NBA, ko jih je izločil Boston po sedmih tekmah. Joel Embiid se še nikoli v karieri ni uvrstil v konferenčni finale.

Harden je v letošnji sezoni v povprečju dosegal po 21 točk na tekmo, ob tem pa zbral 10,7 asistence, s čimer je bil prvi asistent lige NBA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!