“Nezgrešljivi” Towns prvi center z zmago v tekmovanju trojk

Košarka 20. Feb 20227:23 > 7:30 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Charles Krupa via Guliverimage

Cleveland je prizorišče vikenda vseh zvezd v ligi NBA. Sobota je bila rezervirana za tekmovanja v metanju trojk, spretnosti in zabijanju.

Izjemno zanimivo je bila tekmovanje v metanju trojk. Zmage se je veselil Karl Anthony Towns, ki je postal prvi center, ki je dobil tekmovanje. In to na kakšen način: dosegel je kar 29 točk. To je nov rekord v tem tekmovanju, pred njim sta gra držala Steph Curry in Devin Booker, ki sta dosegla po 28 točk.

Poleg visokega košarkarja Minnesote so nastopili še Luke Kennard, Trae Young, CJ McCollum, Zach Lavine, Desmond Bane, Patty Mills in Fred VanVleet. V finale sta se poleg Townsa uvrstila Young in Kennard, a na koncu za las zaostala za njim. Young je končal pri 25, Kennard pa pri 26 točkah.

Najboljša zabijanja je tokrat pokazal košarkar New Yorka Obi Toppin, ki je na tekmovanju nastopil še drugo leto zapored. Lani ga je v okrnjeni izvedbi premagal Anfernee Simons (Portland Trail Blazers), letos je bil najboljši Toppin.

V tekmovanju v spretnosti smo videli nov format: tri ekipe s po tremi košarkarji. Zmage so se veselili predstavniki Clevelanda, ki so premagali trojko novincev in brate Antetokounmpo. Jarrett Allen, Evan Mobley in Darius Garland so z zadetim metom s sredine novinca v ligi Mobleyja na domačem parketu dobili (ne preveč) prestižni naslov.