New York bo poskušal ponagajati Dallasu

Košarka 23. Jun 202211:03 0 komentarjev
Jalen Brunson. Foto: AP Photo/Tony Gutierrez via Guliver

Medtem ko se bliža nabor lige NBA, ki bo v noči na petek po slovenskem času, se čez lužo pojavlja tudi vse več govoric o morebitnih menjavah. V njih so vključeni tudi Dallas Mavericks.

Teksašani so po menjavi za centra Christiana Wooda, ki bo sicer zaradi pravil uradno izpeljana šele po naboru lige NBA, ostali brez 26. izbora v prvem krogu, medtem ko so tistega v drugem krogu že februarja skupaj s Kristapsom Porzingisom poslali v Washington.

To še ne pomeni, da Dallas na prihajajočem naboru nima svojih ciljev. Ker so zadnjo menjavo sprostili tudi tri mesta v moštvu, si želijo vsaj eno zapolniti z mladim košarkarjem in so zato še naprej aktivni pri iskanju nove menjave, poroča The Athletic. Ciljajo na izbor proti koncu prvega kroga, kar je manj verjetno, ali na začetku drugega. V zameno ponujajo enega od svojih prihodnjih izborov v drugem krogu in denarno odškodnino.

Eden od košarkarjev, ki naj bi precej zanimal Mavse, je komaj 18-letni član univerze Duke Trevor Keels. Gre za 196 centimetrov visokega branilca, ki je v minuli sezoni v ligi NCAA v povprečju dosegal 11,5 točke, 3,4 skoka in 2,7 asistence.

Z menjavo za Wooda je Dallas ostal brez izbora na prihajajočem naboru. Foto: Melissa Tamez/Icon Sportswire via Guliver

New York resen konkurent za Brunsona

S koncem junija se v NBA odpre še tržnica prostih košarkarjev, ko bo Dallas v prvi vrsti poskušal podaljšati pogodbo Jalenu Brunsonu. Čeprav naj bi se močno nagibal k odločitvi, da ostane v Teksasu, precejšnjo nevarnost predstavljajo New York Knicks.

Kratkohlačniki so pred tedni v strokovni štab dodali njegovega očeta Ricka Brunsona. Zdaj naj bi bili zelo agresivni tudi v iskanju menjav, ki bi znotraj proračuna sprostile dovolj prostora, da bi 25-letnemu branilcu Dallasa na mizo dali štiriletno pogodbo težjo od 100 milijonov dolarjev, poroča ESPN. Če jim bi to uspelo, naj bi bi se nevarnost, da Brunson Dallasu “pobegne”, močno povečala.

Grant v Portland

Sinoči smo sicer vendarle videli novo menjavo, za katero sta se dogovorila Portland in Detroit. V Trail Blazerse se seli krilni košarkar Jerami Grant in 46. izbor na letošnjem naboru, v drugo smer pa potuje letošnji 36. izbor, izbor v prvem krogu leta 2025 (od Milwaukeeja) in Portlandov v drugem krogu, prav tako iz leta 2025.

Grant je v minuli sezoni dosegal 19,2 točki na tekmo in je v zadnjem letu pogodbe, ki mu bo prinesla približno 21 milijonov dolarjev. Detroit je tako sprostil še več denarja, ki naj bi ga namenil za ponudbo za centra Phoenixa Deandreja Aytona.