Nove težave za Luko Dončića

Košarka 11. Jan 202416:01 2 komentarja
Luka Dončić poškodba težave
Foto: Profimedia

Dallas Mavericks bodo v noči na petek po slovenskem času, ko v Teksas prihajajo Kratkohlačniki, močno oslabljeni. Odsoten bo tudi Luka Dončić.

Podobno kot v prejšnjih sezonah, se tudi letos pri Luki Dončiću nabirajo manjše poškodbe. V zadnjem obdobju je bil na dvobojih lige NBA večkrat vidno načet. Od sredine decembra je izpustil že tri tekme, naslednja bo tako že četrta, ki je posledica poškodbe.

Najprej mu je težave povzročala stegenska mišica, zdaj mu nagaja še gleženj. Eno tekmo je zaradi tega že izpustil, 5. januarja, ko je v Dallasu gostoval Portland. Po le dveh partijah mora znova na prisilni počitek, je zapisano na uradnem seznamu poškodovanih košarkarjev.

Zaradi težav s stopalom je že štiri tekme na stranskem tiru Dante Exum, ki se je pred poškodbo prebil celo v začetno peterko moštva in z odličnimi predstavami upravičil zaupanje trenerja Jasona Kidda.

Jason Kidd
Jason Kidd. Foto: Profimedia

Še precej dlje je odsoten Maxi Kleber, ki je to sezono odigral le pet tekem. Že pred dvema mesecema si je izpahnil prst na nogi, a je blizu vrnitve. Za tekmo proti New Yorku je celo zgolj pod vprašajem, a ga najverjetneje ni pričakovati v kadru.

Enako velja za odličnega novinca Derecka Livelyja, ki si je pred dnevi zvil gleženj. Bolj verjeten je nastop Granta Williamsa, ki naj bi imel več možnosti za skok na parket. Prav tako se ubada s težavami z gležnjem.

Dallas si je nazadnje privoščil domači spodrsljaj proti zdesetkanemu Memphisu, sicer pa je pred tem vpisal tri zmage. Na računu ima 22 zmag in 16 porazov, kar trenutno prinaša 7. mesto na lestvici zahodne konference.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje