“Pozabljeni” Alen Šket pokazal, da še ni rekel zadnje

Liga prvakov 11. Jan 202411:00 0 komentarjev
Alen Šket
Alen Šket Foto: Aleš Fevžer

Dolgoletni članski slovenski reprezentant Alen Šket, ki že dolgo ni več član prve postave ACH Volley, je proti zvezdniškem Trentinu presenetljivo dobil priložnost od prve minute. Izkušeni 35-letni sprejemalec je ponujeno priložnost izkoristil.

Alen Šket se je po osvojenem naslovu državnih prvakov z Mariborom poleti 2021 vrnil v ACH Volley, kjer pa v zadnjih dveh sezonah ni več v prvem planu. Pod vodstvom Mladena Kašića je bil član udarne postave, pri Radovanu Gačiču se je zgodba obrnila. V pretekli sezoni so pred njim dobivala priložnost Filip Šestan in Matej Kök, v tej pa sta prvi izbiri trenerja Gačiča na sprejemalskem mestu Jan Pokeršnik in Klemen Šen, več kot Šket pa je priložnosti v ligi prvakov dobil tudi mladi Luka Marovt.

Dolgoletni članski reprezentant, ki imajo v svoji vitrini tudi tri srebrne medalje iz evropskih prvenstev, je v tej sezoni večinoma dobil priložnost le v domačem prvenstvu, v petem krogu lige prvakov proti Trentinu pa je na presenečenje vseh začel v prvi postavi ACH Volleyja.

Z dvignjeno glavo naprej

“Škoda prvega niza. Imeli smo priložnost za zmago, v preostalih dveh nizih pa so se dvignili tudi gostje. Vseeno mislim, da lahko po taki tekmi gremo z dvignjeno glavo naprej,” je po porazu z 0:3 proti Trentinu dejal 35-letni Šket.

Foto: Aleš Fevžer

Upa, da bo še dobil priložnost

Na obrazu se mu je videlo, da je presrečen, da je končno dobil priložnost, saj za odbojkarja ni večje “kazni” kot to, da ne igra. “Vedno je lepo igrati. Zato se tudi trenira, a menim, da so tudi mlajši igralci pred tem pokazali, da si zaslužijo dres ACH Volleyja. Odlično so igrali, zato ni bilo potrebe po menjavah. Mislim, da sem izkoristil priložnost, upam, da pride še kakšna,” je nadaljeval Šket, ki je bil z 11 točkami za kapetanom Nikolo Gjorgievim (18) drugi najučinkovitejši igralec Ljubljančanov.

Ni lahko biti ob robu igrišča

Prizna, da ni enostavno tekme spremljati z roba igrišča, veliko raje ekipi pomaga na igrišču: “Zagotovo je težko, veliko lažje je na igrišču. Kot bolj izkušen igralec nekatere situacije med igro vidiš drugače, odreagiraš drugače kot kakšen mlajši. A še enkrat, mladeniči so izkoristili, kar jim je bilo ponujeno. Tudi v nadaljevanju sezone jih bomo še kako potrebovali.”

Alen Šket
Alen Šket Foto: Aleš Fevžer

“Klasa je večna”

Šketu se je videlo, da mu manjka težkih tekem. V ključnih trenutkih, sploh v tistem prvem nizu, bi lahko zagotovo odreagiral drugače, je pa res, tekmovalne minute nabirati proti morda najboljši ekipi na svetu, nikakor ni enostavno. Vseeno je pokazal, da lahko izkušeni Štajerec slovenskim prvakom še veliko da.

“Takole bom rekel, klasa je večna,” se je zasmejal Šket. “Nisem še za odpis, kot sem rekel, verjamem, da sem priložnost dobro izkoristil, upam, da jih bo v nadaljevanju sezone še več,” je sklenil izkušeni odbojkarji, ki je med leti 2013 in 2020 igral v tujini.

Bil je član Modene, Molfette, Latine, igral pa je tudi za Fenerbahče, Halkbank in Yüntas.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!