Nesterović v ligi NBA igral za Volkove, lahko pa bi za Muhe ali Komarje

Košarka 11. Jan 202413:00
Rašo Nesterović
Rašo Nesterović v dresu Minnesote. Foto: Guliverimage

NBA franšiza Minneosta Timberwolves, za katero je med letoma 1999 in 2003 igral nekdanji slovenski reprezentant Rašo Nesterović, letos praznuje 35 let v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Po spletu je zaokrožil seznam imen iz leta 1989, pod katerimi bi lahko bili danes poznani Volkovi.

V Minnesoti je bila franšiza lige NBA vse od leta 1947 pa do 1960, ko so se Lakersi preselili v Los Angeles. Sledilo je 29 let brez ekipe, nato pa se je v Minneapolis košarka vrnila.

Košarkarji moštva so danes poznani kot Volkovi (Timberwolves), a pred 35 leti možnosti in idej ni primanjkovalo. Na seznamu, ki ga je na omrežju X objavil poročevalec Minnesote Jeff Münneke, je bilo namreč več kot 310 imen.

Imena so bila razdeljena v osem kategorij: živali, vreme, vesolje, politika, ribe, izrazi iz slovarja, že uporabljena imena in “nekategorizirano”. Katera izstopajo?

Košarkarji Minnesote bi bili ljubiteljem lige NBA lahko poznani kot zmaji (Dragons), muhe (Flies), žirafe (Giraffes), kenguruji (Kangaroos), komarji (Mosquitos) ali samorogi (Unicorns).

Zanimivo pod kategorijo vreme je predvsem ime Brrrs, kar označuje zvok, ki ga posameznik naredi, ko ga zebe. Anthony Edwards in soigralci bi kaj lahko igrali tudi za Polarni sij (Minnesota Aurora Borealis).

Minnesota Timberwolves
Mike Conley in Anthony Edwards v dresu Minnesote. Foto: Profimedia

V oči bode politična kategorija z demokrati, diplomati, liberalci, populisti, davki in tirani.

Med ostalimi zanimivimi potencialnimi imeni so še Gandy Dancers, izraz, ki se je nekoč uporabljal za železničarje v ZDA, in pa Taco Knights (Takos vitezi), kot priredba besede takonit – železa, ki ga najdemo v Minnesoti.

Nekoč je v dresu ekipe iz Minneapolisa blestel George Mikan, zato je bil en izmed predlogov kar “Minnesota Mikan’s Law” (Mikanov zakon). Kot zadnje pa bomo izpostavili ime Minnesota Lakers II: Jezerniki številka 2. Vprašanje, kako bi se na to odzvali glavni pri losangeleški franšizi.

George Mikan
Košarkarji Minnesota Lakers in George Mikan v ospredju (številka 99) leta 1949. Foto: Guliverimage