Phoenix ne računa več na Chrisa Paula

Košarka 8. Jun 20238:21 0 komentarjev
Chris Paul
Foto: Profimedia

Severnoameriško profesionalno košarkarsko moštvo Phoenix Suns v naslednji sezoni ne računa več na zvezdnika Chrisa Paula, 12-kratnega udeleženca tekme zvezd in naj bi mu to že sporočilo, je navedbe ligaške televizijske postaje TNT povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Paul, specialist za podaje in ukradene žoge, ki pri 38 letih in 18 sezonah še vedno lovi svoj prvi naslov prvaka v ligi NBA, bo tako najbrž med najbolj priljubljenimi prostimi igralci, čeprav letošnja statistika govori, da ni več tako uspešen kot nekoč.

Za Phoenix je dvakratni olimpijski prvak igral dve leti, ima pa štiriletno pogodbo, vredno 120 milijonov dolarjev. Če se mu bo klub res odpovedal, bi prihranil skoraj 15 milijonov dolarjev sredstev za omejitev plač za naslednjo sezono.

Poročilo je prišlo dan po tem, ko so Suns potrdili prihod Franka Vogla za svojega novega trenerja. Zamenjal bo Montyja Williamsa. Tega so prejšnji mesec odpustili, zdaj pa je že našel službo pri Detroit Pistons.

Phoenix, ki je lani s 64 zmagami postavil rekord franšize v številu zmag v rednem delu, je v zadnjih dveh sezonah izpadel v drugem krogu končnice.