Presenečenje v Dallasu, Dončić dobiva zvezdniškega soigralca

Liga NBA 5. Feb 202321:234 komentarji
Vse kaže, da bosta Kyrie Irving in Luka Dončić po novem soigralca. FOTO: Guliverimages.

Kyrie Irving je bil prodan v Dallas Mavericks, trdijo zanesljivi viri iz najboljše košarkarske lige na svetu. Luka Dončić torej dobiva zvezdniškega soigralca, ki spada med največje zvezdnike lige NBA.

Kyrie Irving iz Booklyn Nets v Dallas Mavericks prihaja v zameno za Spencerja Dinwiddieja, Doriana Finney-Smitha, izbor v prvem krogu nabora lige NBA leta 2029 in še več izborov v drugem krogu, trdi več virov lige NBA. Ti trdijo tudi to, da so se pri Dallasu glede Irvinga posvetovali tudi pri Luki Dončiću.

30-letni muhasti zvezdnik, ki iz Brooklyna odhaja na svojo zahtevo, je v tej sezoni za Nets v povprečju dosegal 27,1 točke, 5,1 skoka in 5,3 podaje na tekmo. K Dallasu prihaja tudi krilni center Markieff Morris, ta je v povprečju v tej sezoni imel 3,6 točke in 2,2 skoka.

Irving je v ligo NBA prišel leta 2011 kot prvi izbor na naboru in bil v prvi sezoni izbran za novinca lige. Do leta 2017 je igral za Cleveland in z njim leta 2016 postal prvak. Med letoma 2017 in 2019 je igral za Boston, potem pa prišel v Brooklyn. Je osemkratni udeleženec tekme All-Star in leta 2014 na njej izbran za najkoristnejšega igralca tekme.

Komentari

Vaš komentar