Odjeknilo v Brooklynu: Zvezdnik hoče zapustiti klub

Košarka 3. Feb 202320:19
Irving in Durant; FOTO: Guliverimage

Eden izmed zvezdnikov ekipe Brooklyna, Kyrie Irving, je očitno zaključil svojo epizodo pri franšizi Nets. Klub je zaprosil, da ga do 9. februarja v kupčiji pošlje nekam drugam, sicer bo klub poleti tako ali tako zapustil kot prost igralec, poročajo ameriški mediji.

Irving je upravi kluba sporočil, da v kakršni koli kupčiji želi oditi drugam.

To pomeni, da mrežice očitno, vsaj realno, niti letos ne bodo naskakovale naslova prvakov, saj je bil Irving v tej sezoni eden izmed vlečnih konjev ekipe z vzhodne obale ZDA.

Dosegal je po 27 točk (enajste najboljše povprečje v  ligi) ter temu dodajal še po dobrih 5 skokov in asistenc. V nadaljevanju sezone se bo moral trener Jacque Vaugn zanašati predvsem na odlične predstave Kevina Duranta, Setha Curryja in Nica Claxtona.

Selitev v Dallas ni izključena

Omeniti velja, da je Irving trenutno v zadnji sezoni pogodbe z Brooklynom, tako da lahko poleti odide h katerikoli ekipi, kar mu avtomatsko zbija vrednost v očeh potencialnih snubcev.

Potencialni kandidati za kupčijo? Morda LA Lakers, ki se že nekaj časa prizadevajo okrepiti z zamenjavo za Russella Westbrooka, kar bi – po sodelovanju v Clevelandu – združilo dvojec Lebron James & Kyrie Irving.

Kdo ve, morda pa bo pripravljen “ugrizniti” Dallas, ki si na vse kriplje prizadeva Luki Dončiću dodati še enega zvezdnika in narediti močnejši korak proti šampionskim prstanom.

Foto: guliverimage

Čas bo povedal svoje, prestopni rok se zaključi 9. februarja ob 15. uri po vzhodno-ameriškem času, ko bo pri nas ura 21 zvečer.

Komentari

Vaš komentar