Prestižna nagrada v roke zvezdniku Golden Stata (VIDEO)

Košarka 26. Apr 20247:25 0 komentarjev
Stephen Curry
Foto: Profimedia

Severnoameriška košarkarska liga NBA je objavila drugega prejemnika nagrade, ki so jo poimenovali po slovitemu košarkarju Jerryju Westu, katerega vzdevek v času kariere je bil "Mr. Clutch". Trofejo Jerryja Westa za redni del sezone 2023/24 je prejel košarkar Golden State Warriors Stephen Curry.

West je veljal za košarkarja, ki je ohranil mirno roko tudi v odločilnih trenutkih tekem, ko je ob zvoku sirene, ki označuje konec obračuna, zadel koš in svojemu moštvu prinesel zmago.

Njegov letošnji naslednik v ligi NBA je zvezdnik bojevnikov Curry, ki je v rednem delu sezone znal prevzeti odgovornost ter je bil sposoben zadeti koš v odločilnih trenutkih povsem ob koncu tekem, so zapisali pri ligi NBA.

Štirikratni prvak lige NBA Curry je drugi prejemnik nagrade. De’Aaron Fox iz Sacramenta je v sezoni 2022/23 osvojil prvi naslov.

Curry je bil eden od treh finalistov, skupaj z DeMarom DeRozanom iz Chicaga in Shaijem Gilgeous-Alexandrom iz Oklahoma Cityja.

Curryjeve spretnosti pa niso bile dovolj za preboj v letošnjo končnico lige NBA. Warriors so končali na desetem mestu v razvrstitvi zahodne konference. Bojevnike so v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev v izločilne boje, tako imenovanem turnirju play-in, izločili košarkarji Sacramento Kings.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!