Saj ni res, pa je: Simmons spet v Philadelphii

Košarka 12. Okt. 202117:34
Delite:
Simmons je v Philadelphii že opravil test na covid-19. Foto: Guliverimage

Če je še pred tedni Ben Simmons trdil, da raje konča kariero, kot odigra še kakšno tekmo za Philadelphio, si je pred začetkom sezone očitno premislil. 25-letnik je na vsak način želel izsiliti menjavo, a ustrezne menjave pri Philadelphii 76ers še niso našli. Tako se zna zgoditi, da bo Simmons vendarle zaigral za klub iz mesta bratske ljubezni.

Po poročanju ESPN-ovega novinarja Adriana Wojnarowskega je Simmons pristal v Philadelphii, za kar pri vodstvu kluba sploh niso vedeli. 25-letnik se je pojavil pred pripravljalno tekmo med Philadelphio in Brooklyn Nets in je pripravljen ponovno zaigrati. Ob

Vse se začne in konča pri denarju

Verjetno poglavitni razlog za vrnitev k 76ers je plača oziroma kazni, ki sledijo, v primeru nadaljevanja s svojimi dejanji. S tem, ko je izpustil pripravljalni kamp, se je odpovedal skoraj milijon dolarjem. V skladu s kolektivno pogodbo lige NBA je Simmons ostal brez 360 tisoč dolarjev za vsako od dveh pripravljalnih tekem. Poleg tega naj bi 76ers še kaznovali Simmonsa za vsak izpuščen trening; 2500 dolarjev za prvi trening, 5000 za drugi, 7500 za tretji izpuščen trening. Za vsak nadaljnje izpuščen se odloča ekipa sama, zgornja meja pa je postavljena na 50 tisoč dolarjev.

Tako se zdi, da Simmons ni uspel iztržiti zamenjavo okolja, ki si jo tako zelo želi. A očitno ne dovolj, da bi se odpovedal vsem milijonom. Pogodba sicer 25-letnega košarkarja z ekipo veže še štiri leta, vredna pa je 147 milijonov ameriških dolarjev. Višina pogodba je verjetno tudi glavni razlog, da Philadelphia ne najde pravega kupca zanj.

A z začetkom nove sezone se bodo tudi spreminjale potrebe ekip, ko poškodbe in iskanje okrepitev za končnico pomeni, da si klubi želijo novih igralcev. Tako bo tudi Simmons lažje našel nov klub, ki tako še naprej ostaja polarizirajoča figura v ligi NBA.

 

Komentari

Vaš komentar