Srb kot drugi evropski glavni trener v zgodovini NBA

Košarka 12. Jun 20239:51 0 komentarjev
Darko Rajaković
Darko Rajaković z Ja Morantom. Foto: profimedia

Srb Darko Rajaković bo po rojaku Igorju Kokoškovu postal drugi Evropejec na mestu glavnega trenerja v ligi NBA. Prevzel bo ekipo Toronto Raptors.

Rajaković je navdušil “izbirčno” vodstvo Toronta na čelu s predsednikom Masaiem Ujirijem in športnim direktorjem Bobbyjem Websterjem. Tako bo nasledil Nicka Nursa, ki je po petih letih zapustil vročo Toronto.

44-letni srbski strokovnjak je nazadnje deloval kot pomočnik Taylorja Jenkinsa v Memphisu. Pred tem je bil asistent tudi v Phoenixu in Oklahomi, kjer je pred skoraj desetletjem začel svojo pot v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Leta 2014 je bil kot član trenerske ekipe Scotta Brooksa del tekme vseh zvezd.

Prvi Evropejec na mestu glavnega trenerja v ligi NBA je bil nekdanji selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov, ki je v sezoni 2018/19 vodil Phoenix.

Darko Rajaković
Darko Rajaković s Stevenom Adamsom. Foto: profimedia

Nick Nurse, ki je novo službo že našel v Philadelphiji, je v svoji prvi sezoni v ligi NBA Toronto takoj popeljal do prvega naslova. Takrat je blestel Kawhi Leonard, ki se je že naslednjo sezono preselil v Los Angeles. Vodstvo Toronta od novega trenerja verjetno pričakuje podoben uspeh.

A v Torontu ni vse popolno. V letošnji sezoni se edina kanadska ekipa v ligi NBA ni uvrstila v končnico. Poleg tega sta na izhodnih vratih branilca Gary Trent Jr. in Fred VanVleet. Že pozimi so bili pripravljeni pomahati v slovo OG-ju Anunobyju, tudi prihodnost prvega zvezdnika Pascala Siakama pa je vprašljiva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!