Uspešen začetek novih poglavij New Yorka in Toronta

OG Anunoby
Foto: profimedia

Po poslovanju Toronta in New Yorka so v ligi NBA ponoči v novih barvah debitirali štirje košarkarji. In to še kako uspešno.

New York je na matineji v Madison Square Gardnu premagal vodilno ekipo zahodne konference Minnesoto s 112:106. V dresu Kratkohlačnikov sta debitirala OG Anunoby in Precious Achiuwa. Predvsem prvi je na svojem debiju navdušil težko zadovoljivo newyorško občinstvo.

V 35 minutah na parketu je namreč dosegel 17 točk, pobral 6 skokov in ukradel dve žogi. Zadel je tri mete za tri točke, odigral pa odlično tudi v obrambi. Prav zaradi vsega tega se je New York odločil, da ga pripelje v svoje vrste, če se po jutru dan pozna, pa ga čaka še lepa prihodnost v velikem jabolku.

S klopi je v igro prišel tudi Achiuwa, ki pa se ni naigral. Glavni trener Tom Thibodeau mu je namenil le osem minut in pol, ostal pa je brez točk.

Tudi pri Torontu zadovoljni

Tudi novo obdobje v Torontu pa se je začelo uspešno. Raptorji so namreč s 124:121 ugnali Cleveland. V Kanado sta se v menjavi za Anunobyja preselila Immanuel Quickley in RJ Barrett, za obema pa je dober prvenec v majici edina kanadske ekipe v ligi NBA.

Quickley Barrett
Immanuel Quickley in RJ Barrett. Foto: profimedia

Barrett se je vrnil domov. Kanadčan je ob zmagi odigral slabe pol ure, dosegel pa je 19 točk, dodal še 9 skokov in asistenco. Immanuel Quickley je poglavje pri Torontu začel z zadeto trojko, ustavil pa se je pri 14 točkah, 6 skokih, 3 asistencah in 2 ukradenih žogah.

Za Quickleyja je bil to sploh prvi nastop v prvi peterki v letošnji sezoni. Za New York je prihajal s klopi.

Knicksi, ki se borijo za neposredno uvrstitev v končnico, so se na vzhodu pri 18 zmagah izenačili s šesto Indiano. Toronto je na 12. mestu z razmerjem zmagi n porazov 13-20.

Lestvica vzhodne konference: