V ligo NBA se (verjetno) vračajo Seattle Supersonics

Liga NBA 19. Maj 20218:50 > 14:35
Twitter

Liga NBA resno razmišlja o širitvi tekmovanja v naslednjih nekaj letih. Nazadnje so se kot 30 ekipa "rodili" Charlotte Bobcats (2004), ki so pred sedmimi leti ime menjali v Hornets, a naj bi najboljša liga na svetu zdaj uvedla 31. in 32. franšizo.

Novinar Michael Grange s kanadskega Sportsneta poroča, da se vodstvo lige zelo resno poigrava z mislijo o širitvi tekmovanja, ker naj bi pandemija povzročila kar velike izgube. Tako obstaja velika verjetnost vrnitve kultne franšize Seattle Supersonics.

Kot druga lokacija, kjer bi utegnila zrasti 32. franšiza lige, se najbolj glasno omenja Las Vegas. Ta je v zadnjih petih letih dobil kar dve ekipi, ki nastopata v profesionalnih severnoameriških ligah in sicer Vegas Golden Knights (NHL) ter Las Vegas Raiders (NFL), ki so se preselili iz Oaklanda.

Naj spomnimo, Seattle je franšizo Supersonics ugasnil leta 2008 oziroma so se pravice preselile v Oklahomo City, kjer je nastala navijaška baza ekipe Thunder. Tudi v primeru, da Seattle pravice dobi recimo danes, vedno trajata vsaj dve leti, preden moštvo dejansko odigra prvo tekmo.

(Bivši) ljubitelji ekipe, za katero so svoj čas dres nosili takšni asi kot Shawn Kemp, Gary Payton, Sam Perkins, Fred Brown, Bill Russell in navsezadnje tudi Vladimer Stepania, se torej pripravite, da morebiti že v sezoni 2023/24 pozdravite vrnitev NBA lige v smaragdno mesto.

Komentari

Vaš komentar