Vročica z ekipno igro izničila učinek izjemnega Jokića (VIDEO)

Košarka 5. Jun 20236:31 0 komentarjev
Nikola Jokić
Foto: Profimedia

Finalna serija v ligi NBA je izenačena na 1:1. Košarkarji Miami Heat so na drugi tekmi prišli do "breaka" v Denverju (111:108) ter se na domač teren podajajo z ugodnih 1:1 v zmagah.

Vročica iz Miamija je potrdila, da Denverju v finalu nikakor ne bo lahko. Po porazu na prvi tekmi je na drugi vrnila udarec in serijo poravnala na 1:1.

Miami kljub dobremu začetku na sredini druge četrtine že zaostajal za 15 točk (35:50), tudi pred zadnjimi 12 minutami tekme za osem (75:83), a se trojica Vincent-Adebayo-Butler ni dala in na zadnjih minutah tekme porazila Denver. Domači so se po trojki Jamala Murrayja še približali na 106:109, preobrata pa na koncu vendarle ni bilo. Murray je v zadnjih sekundah zgrešil met za podaljšek in gostje so se razveseli zmage.

Zanimive zadnje minute druge tekme:

Domači zvezdnik Nikola Jokić je bil spet izjemen. Dosegel je kar 41 točk (met iz igre: 16/28) in dodal še 11 skokov in 4 asistence, a pogrešal je učinek Murrayja, ki se je kljub dobremu zaključku tekme ustavil pri zanj skromnih 18 točkah, kar je izkoristila nigerijsko-ameriška naveza Gabe Vincent (23 točk, 4 trojke), Bam Adebayo (21 točk) in Jimmy Butler (21 točk). Srbski orjak je kljub porazu podrl nov mejnik. Postal je prvi center v zgodovini, ki je v končnici ene sezone dosegel vsaj 500 točk in 100 asistenc.

Slovenski reprezentant Vlatko Čančar ni dobil priložnost za igro pri domači ekipi.

Finalna serija se zdaj seli v Miami. Tretja tekma bo na sporedu v noči na četrtek.