Tudi bogovi jočejo, Zlatan Ibrahimović v solzah končal kariero

Nogomet 5. Jun 20230:44 2 komentarja
Čustveno slovo Zlatana Ibrahimovića. FOTO: Guliverimages.

Zlatan Ibrahimović, eden največjih zvezdnikov modernega nogometa, se je danes s solzami v očeh poslovil od navijačev Milana in ob tem naznanil tudi to, da pri 41 letih končuje nogometno pot.

Že pred dnevi so v javnost prišle informacije, da se bo Zlatan Ibrahimović po koncu sezone poslovil od Milana, zato so mu navijači na nedeljski zadnji tekmi sezone proti Veroni na San Siru, ki so jo Milančani dobili, pripravili slovo.

Manjše presenečenje pa je, da je 41-letni Šved, ki so ga v zadnjih mesecih povezovali z nekaj klubi, ob tem naznanil tudi konec nogometne kariere.

Ibrahimović, eden najbolj impozantnih nogometašev današnjega časa, je svojo podobo gradil tudi z včasih napol komičnim igranjem božanstva z nadnaravnimi močmi, a tokrat je bilo tako čustveno, da je zajokal tudi on. Z njim pa ves San Siro in nogometni svet.

Solze Zlatana Ibrahimovića:

Ibrahimović kariero končuje po sezoni, polni težav s poškodbami. Odigral je le štiri tekme, konec februarja in marca, zabil pa en gol.

Precej drugače je bilo v prejšnji sezoni, ko je bil z osmimi goli v 23 nastopih pomemben člen Milana, ki je po dolgih enajstih letih čakanja postal italijanski prvak.

Pred tem je sedemkratnim evropskim prvakom nazadnje to uspelo v prvem Ibrahimovićevem obdobju v rdeče-črnem dresu.

Koreografija, ki so mu jo pripravili navijači. FOTO: Profimedia.

Četrt stoletja golov in lovorik

Ibrahimović, ki je igral še za Malmö, Ajax iz Amsterdama, Juventus, milanski Inter, Barcelono, Manchester United, PSG in Los Angeles Galaxy, povsod pa zabijal gole, je v karieri osvojil neverjetnih 32 lovorik. Toda tiste najpomembnejše, lige prvakov, mu ni uspelo osvojiti.

V karieri, ki je trajala četrt stoletja, je v 944 nastopih zabil kar 558 golov.

Zelo veliko je pokazal tudi v reprezentanci Švedske, za katero je odigral kar 122 tekem in dosegel 62 golov. Oboje je rekord.

S Švedsko je igral na dveh svetovnih in kar na štirih evropskih prvenstvih, na katerih je dosegel šest golov.