Zaporniška tragedija ameriškega olimpijca

Alpsko smučanje 22. Apr 20230:33 0 komentarjev
Jeremy Nobis
Jeremy Nobis (1970 - 2023). Foto: Guliverimages

V 53. letu starosti je v ameriški zvezni državi Utah umrl nekdanji alpski smučar Jeremy Nobis, ki se je po tekmovalni upokojitvi preizkušal tudi v ekstremnih smučarskih podvigih.

“Počivaj v miru, Jeremy Nobis,” sporočajo mnogi ameriški smučarji, šokirani ob novici o nenadni smrti nekdanjega tekmovalca. Vzrok smrti še ni znan. Ameriški mediji pa poročajo o tem, da so Nobisa našli mrtvega ob pregledu zaporniških celic v kraju Cedar City v ameriški zvezni državi Utah. Za rešetkami se je nekdanji smučar znašel zaradi več incidentov, povezanih z vožnjo pod vplivom alkohola, pobegom s kraja nesreče in nesodelovanjem v postopkih.

Jeremy Nobis je sicer veljal za odličnega veleslalomista, ki pa je tekmoval tudi v slalomu in superveleslalomu. Leta 1994 je nastopil tudi na olimpijski igrah ter v Hafjellu zasedel deveto mesto v veleslalomu. Na tekmah svetovnega pokala se je več let uvrščal med dobitnike točk, njegov najboljši rezultat pa je sedmo mesto v Adelbodnu (1991). Veliko bolj uspešna in posledično obetavna je bila njegova kariera v mlajših kategorijah. Kar dvakrat je postal mladinski svetovni prvak. Leta 1988 je v Madonni di Campiglio ugnal vrstnike v superveleslalomu. Leto pozneje pa je v Aleyski zlato na MSP osvojil še v veleslalomu, tedaj tudi v konkurenci Petra Olssona, Kjetila Andrea Aamodta in Jureta Koširja.

Kariero je zaključil leta 1995, smučarsko strast pa je nato preusmeril v ekstremno smučanje. Podpisal se je pod kar nekaj divjih spustov in nastopil v več filmih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!