Los Angeles Lakers z odločitvijo navdušili LeBrona

Košarka 28. Maj 20229:15 > 9:18 0 komentarjev
Darvina Hama čaka izjemno težka naloga. Foto: Guliverimage

Košarkarsko moštvo Los Angeles Lakerse se bo v novo sezono podalo tudi z novim trenerjem. Ameriški mediji pišejo, da bo ekipo po novem vodil Darvin Ham in skušal franšizo z zvezdnikom LeBronom Jamesom približati rekordnemu 18. naslovu v ligi NBA.

Oseminštiridesetletni Darvin Ham je od leta 2018 pomočnik trenerja Mika Budenholzerja pri moštvu Milwaukee Bucks, s katerimi se je lani veselil naslova. V vlogi prvega trenerja se bo predstavil prvič, z znamenitim moštvom iz mesta angelov je podpisal za štiri leta.

Franšiza iz Los Angelesa novice še ni potrdila, na družbenih omrežjih pa se je oglasil LeBron James in javno razkril svoje navdušenje.

Ham je bil med leti 2011 in 2013 tudi pomočnik trenerja v Los Angelesu, od tam pa se je preselil v Atlanto. Bil je tudi odličen košarkar, v ligi NBA je odigral osem sezon in se leta 2004 z Detroitom veselil naslova prvaka.

V Los Angelesu bo Ham nasledil Franka Vogla, ki se je moral posloviti, saj je moštvo letos ostalo celo brez končnice. Uvrstili se niso niti v dodatne kvalifikacije, kamor potujejo moštva od 7. do 10. mesta na lestvici vsake konference.

Ham je po poročanju ameriške agencije AP trenutno že 15. temnopolti trener v ligi, toliko jih istočasno še nikoli ni vodilo ekip.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!