Luka Dončić je popihal na špansko dušo

Košarka 10. Okt 202314:30 0 komentarjev
Luka Dončić. Foto: Profimedia

"Če bi se kdaj vrnil v Evropo, bi zaigral za Real," je ob gostovanju Dallasa v Madridu dejal slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić.

Lastnik Dallasa Mark Cuban je slovenskemu zvezdniku Luki Dončiću že leta 2019, v njegovi drugi sezoni v ligi NBA, obljubil gostovanje v Madridu. Nocoj bo obljuba izpolnjena. Z zamudo, v prvi vrsti zaradi koronavirusa, ki je sprva zamrznil in nato spremenil tudi športni svet.

”Na to tekmo sem res dolgo čakal. Zame bo ena najbolj razburljivih v karieri,” je španskim novinarjem pred prijateljskim srečanjem Real Madrid-Dallas Mavericks dejal Dončić. Real zanj še zdaleč ni le ”nekdanji klub”. Je tudi več od odskočne deske.

V špansko prestolnico se je namreč preselil pri vsega trinajstih letih, se kot najstnik prebil v člansko ekipo, Real popeljal do naslova evropskega klubskega prvaka, obenem pa ga je okolje tudi osebnostno zaznamovalo.

Foto: Profimedia

”Ne bi bil tukaj, kjer sem zdaj, če ne bi bilo Reala. V Madridu sem se naučil marsikaj. Vse. Govoriti, se izobraževati in igrati košarko. Spoznal sem ogromno ljudi, od vodstva, preko igralcev in vse do osebja. Imam veliko lepih spominov in vesel sem, da sem se vrnil,” je na novinarski konferenci dejal LD 77, ki bo v Madridu odigral tudi pred številnimi slovenskimi obrazi.

Z mislimi je sedaj predvsem pri ligi NBA, kjer ob petih izjemnih individualnih sezonah še ni izpolnil osnovnega cilja. A bolj kot lov na tako želeni šampionski prstan je Špance navdušilo razmišljanje, ki v bržčas kar daljni prihodnosti ne izključuje morebitne vrnitve v Evropo.  ”Če se nekega dne vrnem v Evropo, sem prepričan, da bo to Real Madrid. Stoodstotno,” je na madridsko dušo popihal Dončić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!