Luka Dončić pod velikim vprašajem

Košarka 15. Jan 20249:57 0 komentarjev
Luka Dončić. Foto: Reuters via Guliver

Medtem ko bo Dallas svojo 41. tekmo sezone, s katero bo zaključil polovico rednega dela, odigral v ugodnem evropskem terminu, pa so možnosti za vrnitev Luke Dončića minimalne.

Luka Dončić bo po vsej verjetnosti izpustil tekmo z New Orleans Pelicans, ki je po slovenskem času predvidena za 20.30. Tako gre razumeti uradni seznam poškodovanih košarkarjev, na katerem je slovenski zvezdnik naveden pod opombo ”dvomljivo”. Gre za najnižjo stopnjo verjetnosti za nastop. Nad to kategorijo sta postavki ”vprašljiv”, v katero je tokat uvrščen Dereck Lively,  in ”verjetno”, kjer se je pred ponedeljkovo tekmo znašel Maxi Kleber. Zanesljivo bo tokrat manjkal Dante Exum.

Dončić je nazadnje igral 10. januarja, ko je ob porazu proti Memphisu dosegel 31 točk, nato pa je izpustil tekmi z New Yorkom in NO Pelicans. Kot razlog so v klubu navedli poškodbo gležnja. Ta ga je ovirala že v začetku meseca, ko je izpustil tekmo s Portlandom, nato pa je kljub oteklini stisnil zobe. Zdaj so se v klubu očitno odločili, da bo dokončno okreval.

Če se bo torej uresničil pričakovani scenarij, bodo krajši konec potegnili številni slovenski ljubitelji košarke, ki so si obetali tekmo v evropskem terminu. Na trnih pa so tudi organizatorji tradicionalne slovenske noči v Dallasu. Dogodek ‘I Feel Slovenia Night’ je predvidena za 22. januar, ko se bo Dallas udaril z Bostonom. Ob robu tekme je načrtovanih tudi več dogodkov s poslovnim in turističnim pridihom.

Dallas je sicer po odličnem začetku sezone na zadnjih petnajstih tekmah vknjižil kar osem porazov. Posledično je na lestvici zahodne konference zdrsnil na sedmo mesto (23 zmag, 17 porazov) in tako izpadel iz virtualnega kroga neposrednih potnikov v končnico. Moštvo Jasona Kidda zatorej krvavo potrebuje zmage, predvsem pa zdravega Dončića, k je pred tem dvakrat manjkal na račun bolečin v stegenski mišici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!