Mark Cuban povlekel naslednjo potezo

Košarka 3. Jan 202411:45 0 komentarjev
Lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban, foto: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports via Guliver

Le nekaj dni po uradni potrditvi prodaje večinskega deleža NBA franšize Dallas Mavericks, je Mark Cuban novim večinskim lastnikom prodal še kopico zemljišč, poroča Dallas Morning News.

Ko je Mark Cuban prodal večji del kluba iz Teksasa in zase zadržal le še 27 odstotkov, se je za Dallas Mavericks začela nova era. V smislu vodstva kluba se stvari niso bistveno spremenile. Novi prvi mož franšize je uradno sicer postal Patrick Dumont, a je Cuban ohranil nadzor nad košarkarskimi operacijami.

Čeprav sta obe strani posla po uradni potrditvi prodaje izpostavljali predvsem tekmovalne ambicije, je bilo več ali manj jasno, da gre pri kupčiji predvsem za denar. Ni skrivnost, da v Teksasu že daljše obdobje lobirajo za spremembo zakonodaje, ki bi legalizirala igralništvo, podjetje Las Vegas Sands ima s tega področja ogromno izkušenj in znanja. To želijo vnovčiti pri gradnji novega športno-zabaviščnega kompleksa v Dallasu, ki bi ob novi dvorani vključeval še hotel in kazino.

Kot poroča Dallas Morning News, so Cuban in novi večinski lastniki že storili prvi korak v to smer. Podjetje, ki so ga ustanovili lastniki Las Vegas Sands Corp., je prevzelo več kot ducat hektarjev v Dallasovem okrožju Design District. Zemljišče je na dobri lokaciji ob avtocesti in vključuje tudi objekt, ki ga Mavericks trenutno uporabljajo za treninge.

Mark Cuban je po 23 letih le še manjšinski lastnik Dallas Mavericks. Foto: Profimedia

Cuban je bil lastnik posesti od leta 2016 in je pred časom razmišljal, da bi prav tukaj zgradil lahko novo dvorano za svoje moštvo. 65-letni milijarder je za Dallas Morning News potrdil prodajo novim večinskim lastnikom Dallas Mavericks. Po evidencah so nepremičnine ocenjene na 42,9 milijona dolarjev, kar po trenutnem tečaju znese slabih 40 milijonov evrov.

Že julija je podjetje Las Vegas Sands preko povezanih družb, domnevno za slabih 23 milijonov dolarjev, kupilo 44 hektarjev veliko zemljišče v Irvingu, predmestju Dallasa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!