V Dallas Mavericks tudi “žrtev” Nikole Jokića

Košarka 6. Feb 202315:00
Markieff morris Nikola Jokic
Nikola Jokić je novembra 2021 položil Markieffa Morrisa in ga težje poškodoval. Foto: Guliverimage

Ob odmevni menjavi Kyrieja Irvinga v Dallas Mavericks je skoraj neopazno v Teksasu pristal tudi Markieff Morris. Slednji je bil v lanski sezoni udeležen v spor z Nikolo Jokićem in po silovitem udarcu Srba za daljše obdobje pristal na stranskem tiru.

Markieff Morris se je iz Brooklyna v Dallas preselil skupaj s Kyriejem Irvingom. 33-letni krilni center je sicer to sezono v Mrežicah igral v povsem obrobni vlogi in pogosto obsedel na klopi. V povprečju je na 27 tekmah vpisal 3,6 točke in 2,2 skoka v zgolj desetih minutah igre.

V ligi NBA je sicer tudi Markieffov brat dvojček Marcus, ki je član Los Angeles Clippers. Z njim je imel v zadnjih letih nekaj bližnjih srečanj Luka Dončić, ki se je z Dallasom že dvakrat v končnici pomeril z manj slavno franšizo iz mesta angelov. Oba brata Morris slovita kot groba košarkarja, ki pogosto prestopita mejo dobrega okusa.

Prav tovrstna provokacija je že v začetku lanske sezone, 8. novembra 2021, sprožila nasilen odziv Nikole Jokića. Markieff je tik pred koncem že odločenega dvoboja med Denverjem in Miamijem povsem brez potrebe naletel v koleno srbskega zvezdnika, kar ga je tako razbesnelo, da se je zapodil v hrbet Američana in ga s hokejskim naletom zbil na tla.

Incident s tekme med Denverjem in Miamijem:

Markieff je utrpel poškodbo vratu. Ker je leta 2019 že imel podobne težave in so zdravniki opozarjali, da bi lahko z igranjem položaj še poslabšal, je prisiljeno počival skoraj štiri mesece. V sezoni 2021/22 je tako odigral le 17 tekem. V jezi in afektu je z bratom dvojčkom Jokiću obljubljal celo maščevanje, zato sta se v spor vmešala tudi brata Nikole Jokića. Do incidenta sicer nikoli ni prišlo.

Tudi v Teksasu sicer ni pričakovati, da bi bil Markieff v ospredju oz. pomembnejši del rotacije trenerja Jasona Kidda, če bo s Telički sploh dočakal zaključek sezone. Je namreč na iztekajoči pogodbi, medtem ko Dallas s kadrovanjem še ni zaključil. Tržnica se zapre v četrtek, 9. februarja, ob 21.00.