Mike Tobey iz Beograda v Ljubljano?

Košarka 11. Jun 20248:18 0 komentarjev
Mike Tobey
Foto: Profimedia

Mike Tobey se po eni sezoni poslavlja od Crvene zvezde. Klub je novico uradno potrdil v ponedeljek. Sledi selitev v Ljubljano?

Epizoda Mika Tobeyja pri beograjskem velikanu je trajala le eno sezono. Po želji po večji vlogi se je v Srbijo preselil iz Barcelone, a v povprečju na parketu preživel še manj časa kot leto prej. Na 30 tekmah evrolige je igral le 10,9 minute na obračun.

Ker je z rdeče-belimi podpisal za zgolj eno sezono, ni presenečenje, da obojestranskega zanimanja za podaljšanje sodelovanja ni bilo. V povprečju je sicer vpisal 3,7 točke in 2,3 skoka na tekmo v evroligi, medtem ko je v ligi ABA zabeležil 8,9 točke in 5,1 skoka v 17,1 minute igre. Osvojil je tako ligo ABA kot obe domači lovoriki, pokal in prvenstvo.

Američan, ki že četrto leto zaseda mesto naturaliziranega člana slovenske reprezentance, bo tako znova menjal klubske barve. Trenutno je že v Sloveniji, izbrana vrsta se je v ponedeljek zbrala v Zrečah, kjer je začela priprave na kvalifikacije za olimpijske igre.

Morda bo Tobey v Sloveniji ostal tudi po reprezentančni akciji. V zadnjih dneh je namreč zaokrožila vest, da si ga želi slovenski prvak Cedevita Olimpija. Po spodleteli sezoni na evropskem in regionalnem prizorišču v Ljubljani načrtujejo veliko prevetritev moštva. Novi športni direktor Chechu Mulero pa je s Tobeyjem več let sodeloval že v Valencii.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!