Slovenci v Pirej brez pomembnega člena reprezentance

Košarka 10. Jun 202415:34 2 komentarja
Aleksander Sekulić in Jaka Blažič. Foto: Fiba

Slovenska košarkarska reprezentanca se je zbrala v Zrečah, med prisotnimi pa ni Jake Blažiča, ki se že dalj časa sooča z bolečinami v hrbtu.

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić ima pred kvalifikacijami za olimpijske igre v Pireju nekaj težav. Jaka Blažič je odpovedal nastop zaradi težav s poškodbo.

Vlatko Čančar se bo reprezentanci pridružil čez en teden, 17. junija, Luka Dončić, ki nastopa v finalu lige NBA, pa še kasneje.

V Zrečah se je zbralo 13 reprezentantov, med njimi je tudi Mike Tobey, s katerim Crvena zvezda ne bo podaljšala pogodbe še za eno sezono. Po enoletni odsotnosti zaradi poškodbe se vrača Edo Murić. Edini novinec je mladi Miha Cerkvenik.

“Vedno je lepo videti igralce in člane štaba, ki na priprave pridejo izjemno motivirani in polni delovne vneme. Pred nami so kvalifikacije za olimpijske igre, ki so za vsakega športnika zelo pomembne in razumljivo imamo veliko željo, da se uvrstimo v Pariz,” pred začetkom priprav razmišlja Sekulić.

Kvalifikacijski turnir bo na sporedu med 2. in 7. julijem. Slovenci bodo v Pireju igrali najprej proti Hrvaški in Novi Zelandiji, če se prebijejo iz skupinskega dela pa še Egipt, Dominikanska republika ali Grčija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje