Mike Tobey zadnjič za Slovenijo? (VIDEO)

Košarka 7. Sep 20237:10 2 komentarja
Mike Tobey. Foto: Fiba

Po tretjem zaporednem reprezentančnem poletju Američan Mike Tobey v Manili ni želel ali mogel napovedati vrnitve v Slovenijo in boja za nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

V novi sezoni se bo Mike Tobey vrnil v Slovenijo, saj ga kot košarkarja Crvene zvezde čakata jadranski gostovanji v Ljubljani in Novem mestu. Precej večje pa je vprašaje, ali bo iz svoje potovalke še kdaj potegnil slovenski potni list v reprezentančni akciji. Prvič bi se lahko na selektorjevem seznamu znašel že februarja, ko bo Slovenija lov na EuroBasket 2025 začela z domačo tekmo proti Ukrajini in gostovanjem v Izraelu. Dobre štiri mesece pozneje, natančneje med 2. in 7. julijem 2024, pa se bo reprezentanca na enem od štirih kvalifikacijskih turnirjev potegovala za drugi zaporedni nastop na olimpijskih igrah.

“Bomo videli. Trenutno še ne vem,” je bil ob vprašanju, ali se bo prihodnje leto vrnil v reprezentanco, kratek 28-letni Američan, za katerega se je sicer v košarkarskih krogih že letos šušljalo, da se utegne odločiti za prosto poletje. A se je po nastopih na olimpijskih igrah 2021 in EuroBasketu 2022 vrnil, prepričal strokovni štab, da je boljša rešitev kot Jordan Morgan, in se podpisal pod slovensko trilogijo velikih tekmovanj.  Na Japonskem je navdušil predvsem ob ključni zmagi proti Avstraliji (18 točk, 12 skokov), manj opazen in učinkovit pa je bil na tekmah proti Nemčiji in Kanadi.

Ob porazu proti Kanadčanom ni skrival razočaranja. Deloma se je ob obregnil tudi ob sodniški kriterij, ko je dejal, da je pričakoval grobo igro tekmeca, medtem ko pa naj Sloveniji ne bi bila dovoljena enaka mera. “Moramo pa priznati, da tudi mi nismo postregli z najboljšo tekmo proti reprezentanci z odličnimi igralci. Čutim frustracije. Pa čeprav smo pokazali značaj. Želeli smo v polfinale. Tudi takrat, ko je moral Luka v garderobo. Žal mi je,” je razmišljal 213 centimetrov visoki center.

Po tekmi ga je čakalo novo presenečenje. Ko je zapuščal parket, je bil prepričan o tem, da je prvenstvo za slovensko reprezentanco končano. Nato mu je na uho le prišla informacija, da ga čakata še dve tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta.  Prva proti Litvi že danes, in sicer ob 14.30 po slovenskem času.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje