Sekulić pred odhodom na SP naredil še zadnji rez (VIDEO)

Košarka 14. Avg 202318:19 2 komentarja

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je objavil končni seznam potnikov za prihajajoče svetovno prvenstvo, ki bo med 25. avgustom in 10. septembrom potekalo na Japonskem, v Indoneziji in Filipinih.

Znanih je vseh 12 košarkarjev, ki bodo Slovenijo konec avgusta in v začetku septembra predstavljali na svetovnem prvenstvu. Selektor Aleksander Sekulić je naredil še zadnji rez in se za sodelovanje zahvalil Aljažu Kuncu in naturaliziranemu Američanu Jordanu Morganu.

“Na žalost sta odpadla Kunc in Morgan. Kot vedno pravim, a iskreno tudi mislim, sta si na koncu oba zaslužila, da bi ostala. A glede na to, da imamo poškodbe na položaju štiri, je naša moč v zunanji liniji. Tam rabimo več izkušenj in igralcev, ki so že izkusili raven tekem, kot bodo na svetovnem prvenstvu. To velja predvsem za Kunca. Kar se tiče Morgana, pa je bila velika dilema. Tako on kot Mike Tobey nista v optimalni formi, a glede na okoliščine smo se odločili, da z nami odide Tobey,” je svojo odločitev pojasnil Sekulić.

Mike Tobey Slovenija
Foto: Aleš Fevžer

Končni seznam potnikov na SP:

Jaka Blažič, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Žiga Samar in Mike Tobey.

Že pred tem so s seznama odpadli Urban Klavžar, Blaž Mahkovic, Miha Lapornik, Saša Ciani in poškodovana Jurij Macura in Vlatko Čančar. Največja dilema je bila povezana okrog naturaliziranega košarkarja. Na koncu je “krajši konec” potegnil Jordan Morgan, ki se je sicer v Ljubljani zglasil že dva tedna pred začetkom priprav.

V primerjavi z lanskoletnim evropskim prvenstvom lahko torej zaznamo štiri spremembe (v ekipi so Čebašek, Glas, Hrovat in B. Prepelič, ni pa G. Dragića, Čančarja, Rupnika in Murića).

Jordan Morgan
Jordan Morgan. Foto: Filip Barbalič

“Poigravali smo se z možnostjo, da bo v Tokio potovali s štirinajsterico, a ne bi bilo pošteno do igralcev, da bi jih vodili tja in nazaj. Sem pa oba prosil, naj bosta v pripravljenosti, če bi prišlo do neljubih težav. Odločitev pa ni bila lahka. A na koncu lahko na prvenstvu zaigra le dvanajsterica,” pravi Sekulić, ki je zadnja odpadla košarkarja povabil tudi na zadnji trening v Stožice. Že v torek bo druščina poletela proti Japonski.

Spomnimo, Slovenci bodo na košarkarskem mundialu nastopili v skupini F, v kateri se bo pomerila z Gruzijo, Venezuelo in Zelenortskimi otoki.

Svetovno prvenstvo 2023 – prvi del

Skupinski del (Okinava) – skupina F

Sobota, 26. avgust 2023
13.30 Slovenija – Venezuela

Ponedeljek, 28. avgust
13.30 Gruzija – Slovenija

Sreda, 30. avgust
13.30 Slovenija – Zelenortski otoki

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje