Mladi Avstralec še naprej podira rekorde, tudi Dončićeve

Košarka 17. Feb. 202220:45 > 20:591 komentar
Delite:
Foto: John Munson - AP via Guliverimage

Mladi avstralski košarkar Josh Giddey je ob sinočnjem porazu Oklahome proti San Antoniu dosegel nov trojni dvojček: že na tretji zaporedni tekmi. Ta dosežek mu je uspel šele kot drugemu novincu v ligi NBA.

Tokrat je proti ekipi iz Teksasa prispeval 17 točk, 10 skokov in 10 asistenc, ni pa uspel preprečiti poraza svoje ekipe. Vseeno je bil v središču pozornosti. Zabeležil je tretji trojni dvojček v nizu in četrtega na sploh v svoji mladi karieri, s čimer se je izenačil z Dončićem po številu tovrstnih statičnih prvin pred dopolnjenim 20-im letom.

Giddey je že na zadnji tekmi postavil rekord, ki ga bo težko premagati. Pri 19 letih in 4 mesecih je najmlajši košarkar, ki je dva večera zapored dosegel trojni dvojček, zdaj mu je to uspelo še tretjič v nizu. S tem je podrl rekord Luke Dončića iz sezone 2018/19. Pridružil pa se je legendarnemu Oscarju Robertsonu kot edini novinec v zgodovini lige s tremi zaporednimi tekmami s trojnim dvojčkom.

Zadnje tri tekme Josha Giddeyja:

Proti San Antoniu: 17 točk, 10 skokov, 10 asistenc

Proti New Yorku: 28 točk, 11 skokov, 12 asistenc

Proti Chicagu: 11 točk, 12 skokov, 10 asistenc

Nov zvezdnik v Oklahomi

Giddey se je rodil 10. oktobra 2002, zato ima še ogromno časa, da postane najstnik z največjim številom trojnih dvojčkov v zgodovini lige NBA. Kar je začel Luka Dončić pred tremi leti, mladi Avstralec nadaljuje.

Po tekmi proti New Yorku, ko je dosegel drugi trojni dvojček v nizu, je Avstralec povedal: “Pred naborom sem si želel, da me izberejo Knicks, želel sem si igrati v Madison Square Gardnu. Željno sem pričakoval ta večer. Bilo je točno tako, kot sem pričakoval, navijači so bili izjemni.”

Na začetku sezone je 203 centimetre visoki branilec prehitel Lamela Balla, ko je z dopolnjenimi 19 leti in 84 dnevi postal najmlajši lastnik “trojnega dvojčka” v zgodovini lige NBA.

Giddeyja je na naboru lani kot šestega po vrsti izbrala franšiza Oklahoma City Thunder, predhodno je nosil dres Adelaide 36ers.

Komentari

Vaš komentar