Mulaomerović skrčil seznam

Košarka 14. Jun 20229:58
Damir Mulaomerović. Foto: MaPa

Hrvaški košarkarski selektor Damir Mulaomerović je skrčil seznam reprezentančnih kandidatov, s katerimi bo v sredo v Opatiji začel priprave na pomembni kvalifikacijski tekmi za SP 2023 proti Sloveniji in Finski.

Osrednja tema pogovorov v hrvaških košarkarskih krogih je te dni usoda zagrebške Cibone. Nekdanji dvakratni evropski klubski prvak se je namreč po osvojenem naslovu državnega prvaka, do katerega ga je popeljal slovenski trener Gašper Okorn, znašel na robi bankrota. Klubski dolg presega pet milijonov evrov, igralski kader v zadnjem delu sezone ni prejemal plač, pojavljajo se težave z lastništvi objektov, domnevni tuji investitor se je ukanil …

Medtem ko naj bi zgodba dobila epilog, pa se bo medijska pozornost preusmerila na reprezentanco. Ta se bo zbrala v sredo v Opatiji, kjer bo začela dvotedenske priprave na tekmi tretjega kvalifikacijskega okna za nastop na svetovnem prvenstvu 2023 na Japonskem in Filipinih ter v Indoneziji. Hrvati bodo 30. junija ob 20.15 gostovali v Stožicah (prenos na SK), tri dni zatem pa na Reki gostili Fince.

Selektor Damir Mulaomerović je pred odhodom v Kvarner skrčil seznam kandidatov. V tokratni reprezentančni akciji ne bo mogel računati na Filipa Krušlina in Tonija Nakića, odpadli pa so tudi Pavle Marčinković, Dominik Mavra, Željko Šakić … Vseeno je zasedba zavidljivo močna, predvsem veliko bolj konkurenčna kot v predhodnih dveh oknih. Med izbranci so tako med drugim tudi Bojan Bogdanović, Mario Hezonja in Ivica Zubac. Pa tudi Karlo Matković, košarkar Mege, za katerega se je zdelo, da bo izpustil nabor lige NBA in zaigral za Cedevito Olimpijo, a naj bi ga zdaj vendarle mikal odhod iz srbske Mege v ZDA.

Seznam hrvaške reprezentance

Roko Rogić, Goran Filipović, Lovro Gnjidić, Mate Kalajžić, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Sven Smajlagić, Mateo Drežnjak, Toni Perković, Ivan Ramljak, Roko Prkačin, Dario Drežnjak, Tomislav Zubčić, Dragan Bender, Ivica Zubac, Ante Toni Žižić in Karlo Matković.