Nov izpad Draymonda Greena, tokrat jo je skupil nekdanji košarkar Laškega

Košarka 13. Dec 20238:54 0 komentarjev
Jusuf Nurkić
Foto: profimedia

Draymond Green je ljubiteljem košarke poznan kot prvi pretepač lige NBA. Ponoči je na tekmi Golden Stata proti Phoenixu poskrbel za novo potezo, o kateri se bo še govorilo. Udaril je namreč Jusufa Nurkića in bil izključen.

Draymond Green si je privoščil novo potezo, ki bo v ligi NBA še odmevala. Tokrat je bil njegova žrtev Jusuf Nurkić. Center Phoenixa in reprezentance Bosne in Hercegovine je v tretji četrtini pri vodstvu Golden Stata s 65:60 pokrival napadalca Bojevnikov, ta pa s tem očitno ni bil zadovoljen. Obrnil se je in nekdanjega košarkarja Laškega udaril po obrazu.

Green si je zaradi grobega prekrška prislužil neposredno izključitev. “Nurkić me je vlekel za kolk, jaz pa sem se odmaknil, da bi bolje “prodal” prekršek. Kot veste nisem tisti, ki bi se opravičeval za stvari, ki sem jih nameraval storiti, se pa opravičujem Jusufu Nurkiću. Nisem ga namerno udaril. Poznam svoje namere, nisem želel poškodovati nasprotnika,” je svoje dejanje pojasnil po tekmi.

Trener Golden Stata Steve Kerr ni bil zadovoljen s potezo: “Potrebujemo ga. Tega se zaveda. Potrebuje najti način, da ohrani zbranost. Potrebujemo ga, če želimo biti dobra ekipa.” Bojevniki so tekmo na koncu izgubili s 119:116.

Draymond Green
Foto: profimedia

Nurkić razumljivo s potezo ni bil zadovoljen: “Kaj se dogaja z njim? Ne vem. Potrebuje pomoč. Vesel sem, da me ni poskušal zadaviti. To ni povezano s košarko.”

Za Draymonda Greena je bila to že 19. izključitev v ligi NBA – največ med aktivnimi košarkarji.

33-letnik je bil izključen že tretjič v letošnji sezoni. Prvo si je privoščil novembra, ko je na tekmi proti Clevelandu dobil dve tehnični napaki. Drugo potem, ko se je sprl z Donovanom Mitchellom.

Nekaj dni za tem se je na tekmi proti Minnesoti znova znašel v središču pozornosti. Le dobro minuto po začetku tekme sta se na sredini igrišča začela “peteliniti” Klay Thompson in Jaden McDaniels. Vročo kri je želel umiriti Rudy Gobert, priskočil pa je Green in Francoza začel daviti. Takoj je bil izključen. Ob tem ga je liga NBA suspendirala s petimi tekmami prepovedi igranja.

Daljši suspenz si je prislužil tudi zaradi svojih preteklih dejanj, je takrat zapisala liga. Nenazadnje je v lanski končnici stopil na Domantasa Sabonisa, v preteklosti je bil znan predvsem po udarcu v mednožje Stevena Adamsa, če naštejemo le dva incidenta.

Videli bomo, kakšna kazen ga čaka tokrat. “Bomo videli. Vem, kakšne so bile moje namere. To je vse, kar lahko trenutno povem,” je na vprašanje o morebitnem suspenzu odgovoril Green.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!