Safet Hadžić odhaja, prvi kandidat je nekdanji reprezentant

Foto: Jure Banfi

Usoda Safeta Hadžića na klopi Kopra je po naših informacijah zapečatena. Ljubljančan bo po koncu jesenskega dela zapustil klop kanarčkov in se vrnil na položaj svetovalca klubske uprave. Prvi kandidat za kmalu izpraznjeno mesto glavnega trenerja kluba z Bonifike je nekdanji slovenski reprezentant Aleksandar Radosavljević.

Sedem prvenstvenih tekem, ena zmaga, trije remiji in prav toliko porazov. To je bilanca Safeta Hadžića na klopi Kopra, odkar je po oktobrskem reprezentančnem premoru na mestu glavnega trenerja edinega primorskega prvoligaša zamenjal Zorana Zeljkovića.

Hadžić je klub prevzel na drugem mestu prvenstvene lestvice, tik pred koncem jeseni pa so kanarčki na tretjem mestu Prve lige Telemach, pred Mariborom in Bravom imajo le še eno točko prednosti. Nedelja je namreč na Bonifiko prinesla poraz z ljubljansko Olimpijo, po katerem je 55-letnik odkrito priznal, da je njegova usoda v rokah športnega direktorja in predsednika.

Prvi kadrovnik kluba Ivica Guberac je v včerajšnji izjavi za EkipoSN poudaril, da bo Hadžić na klopi ostal do konca koledarskega leta, a njegovi nadaljnji usodi pa razmišljal takole: “Ne vem, bomo videli. Zdaj o tem ne razmišljamo. Še vedno verjamem v to zgodbo, zdaj smo osredotočeni le na to, kar nas še čaka do zimskega premora.”

Ivica Guberac je razkril, da Hadžić ostaja na klopi Kopra, a do kdaj? FOTO: Aleš Fevžer.

Nasvidenje Hadžić, dobrodošel Radosavljević?

A dobro obveščeni primorski viri so nam zaupali, da je v resnici odločitev glede Hadžićeve prihodnosti na klopi Kopra že sprejeta. Nekdanji trener Olimpije se bo z letom 2024 umaknil z mesta glavnega trenerja in se vrnil na položaj skavta oziroma svetovalca uprave. Medtem pa v Kopru že iščejo novo dolgoročno rešitev za izpraznjeno mesto vodje stroke, uspelo nam je izvedeti tudi, kdo so glavni kandidati za prevzem pokalnih prvakov iz sezone 2021/2022.

Kandidat številka ena je po naših informacijah nekdanji slovenski reprezentant Aleksandar Radosavljević. 44-letnik je trenutno selektor slovenske reprezentance do 16 let, v Kopru pa v njem vidijo podoben profil trenerja, kot je bil uspešni Zoran Zeljković. Udeleženec svetovnega prvenstva leta 2010 je sicer doslej še brez samostojnih klubskih trenerskih izkušenj, prevzem ekipe, ki se bori za vrh prvenstvene lestvice, pa bi bil zagotovo veliki met nekdanjega nogometaša Triglava, Celja, Mure in Olimpije, ki je vrsto let svoje kariere preživel tudi v tujini.

Aleksandar Radosavljević je bil pomočnik Darka Karapetrovića pri Olimpiji, kasneje je deloval tudi v Celju in nato znova v Olimpiji, kjer je vodil mladince. Foto: SPS

V ‘čakalni vrsti’ za kmalu izpraznjeno mesto pa naj bi bila še dva hrvaška strokovnjaka. Prvi je Mario Carević, ki sedi na klopi hrvaškega drugoligaša Šibenika in je v Sloveniji že vodil novomeško Krko, drugi pa Ivan Božić, ki prav tako v 2. HNL vodi zasedbo Vukovarja.

Novi trener se bo moral znajti brez Barišića

Kot smo ekskluzivno poročali včeraj, bo Koper v zimskem prestopnem roku zapustil Maks Barišić. Klub z Bonifike bo namreč po naših informacijah že danes zaključil njegov prestop v NK Maribor, v zameno pa bodo kanarčki prejeli 200.000 evrov odškodnine.

Koper barišić mura
Maks Barišić bo Koper očitno zamenjal za Maribor. Foto: Jure Banfi

Kot smo uspeli izvedeti, je finančno celo boljšo ponudbo Koprčanom pripravilo Celje, a je Barišić namesto vodilne ekipe Prve lige Telemach izbral selitev v Ljudski vrt. Po naših informacijah je namreč prihod 29-letnika izrecna želja trenerja vijolic Anteja Šimundže